neděle 8. února 2015

Review - Rudá jako rubín

 



Název - Rudá jako rubín 
Originální název - Rubinrot
Autor - Kerstin Gier
Rok vydání - 2012
Počet stran - 334
Nakladatelství - CooBoo








Anotace - 
Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. Jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. A co teprve když pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem?

Reakce po dočtení - Chci víc Giodena! 


<3Gwendolyn je šestnáctiletá holka, co se ráda se svojí nejlepší kamarádkou Leslie kouká na seriály a filmy s popcornem poblíž. Chodí do školy, má tam hrozně umanuté holky co si myslí, že pobrali všechnu moudrost světa jako na jiných školách ( kdo to nezná, že? ), hezkého učitele, kamaráda ducha Jamese, který před několika desítkami let umřel... počkat, cože? Ano, Gwendolyn Shepherodová vidí duchy, takže tady asi popis jako normální nebude vhodný... ani její rodina není normální. 

Gwendolyn totiž celý život žije ve stínu svojí sestřenice Charlotte, která není jen neobyčejně krásná, ale také se očekává, že každým dnem skočí do minulosti. Mimo školu se Charlotte učí latinskému jazyku, tanci, šermu a jízdě na koni jen aby v minulosti zapadla... zdědit gen cestování v čase je veliká vzácnost, sám Newton to vypočítal! Jenže co když bylo v minulosti něco jinak a vzácný gen proudil v žilách Gwendolyn? Neměla v dětství žádnou průpravu, tak je to pro ni velice těžké...a ani okolí k ní není vlídné.

♡Díky svému genu, ale dostane pár odpovědí na otázky, které si už kladla nějakou tu dobu. Také jí přiřadí kámen - Rubín, dvanáctá a poslední z cyklu. Opravdu by bylo nepříjemné skákat nekontrolovatelně v čase kdykoliv. Proto mají Strážci ( strážci tajemství a ochránci ) chronograf, tedy přístroj, který dokáže posílat ,,skokany,, do určeného času. V chronografu je ale ukryté tajemství, pro které by ostatní zabíjeli... 

Na tuto sérii jsem slyšela jen samé dobré ohlasy, chtěla jsem si ji už strašně moc dlouho přečíst, pak ale v knihovně nebyla, tak jsem si ji jednoduše koupila. Autorka má dobrý a snadný styl psaní, děj a stránky rychle plynou a než se nadějete jste u strhujícího závěru, kdy jen koukáte na poslední stránku a myslíte si - Já chci víc!  Ze začátku jsem se trochu ztrácela v množství jmen, které se tam vyskytovaly, ale pak už jsem tomu spíše přikládala plus, protože tak měla alespoň autorka prostor k barvitějším charakteristikám. 

libro esmeralda - Buscar con GoogleNěkteří už možná víte, že jsem blázen do historie, takže když se Gwendolyn musela připravovat na cestu v čase a její kostymérka jí připravovala šaty, hmm, vůbec jsem jí nezáviděla :D 

Tento příběh vás jisto jistě chytí za srdce a možná se přistihnete jako já, jak se u nějakých pasáží hloupě uculujete. Autorka se se svojí fantazií vypořádala skvěle a já jen čekám, kam až povedou její teprve rozehrané myšlenky. Snad jediné, co bych knize vytkla je Gioden ( hlavní mužský protagonista ) tedy, ne že bych měla něco proti němu, jen mě mrzí, že si autorka více nepohrála s jejich vyvíjejícím vztahem. Doufala jsem, že je Kerstin trochu víc potrápí. No, nevadí, na druhou stranu mi to alespoň vynahradí ta úchvatná obálka :)

☺☺☺☺a půl/☺☺☺☺☺

Podle knihy je natočený i neměcký stejnojmený film Rubinrot, tuším z roku 2013, ale já ho stále neviděla, co na něj říkáte? Mě trochu odrazuje ta němčina... a Gioden taky vypadá jinak, než jsem si ho představovala. 


2 komentáře: