úterý 29. dubna 2014

Review - Hadí spirála





Název - Hadí spirála, Mayské proroctví
Autor - Christy Raedeke
Díl - 2.
Rok vydání - 2013
Počet stran -  280
Nakladatelství - Fragment







Anotace -
Caity byla předurčena sehrát důležitou roli při záchraně lidské civilizace. Je však ve velkém nebezpečí, zrádná organizace Fraternitas je jí v patách. Pokud Caity a její přátelé selžou, převezme vládu organizace a odsoudí vše k zániku. Podaří se získat dostatečnou sílu pro záchranu světa? Naplní se starodávné proroctví?

 Reakce po dočtení - Mayové byli borci!

Po hrozném zjištění, že strýček Li Caity zradil a ukradl knihy Mayů psané prastarým jazykem se Caity musí opět soustředit na svůj úkol. Musí najít Lia a s ním i knihy psané sanskratem. Navíc se Caity musí rozhodnout na jakou školu půjde studovat a velice ji zaujme škola La Escuela Bohemia, která by ji poskytla možnost cestovat. A to je pro Caity zásadní! Musí se dostat do Číny, do Jižní Ameriky, ... a spolu s ní jede do školy, která je v Buenos Aires její nejlepší kamarádka Justine a malý opičák Pan Papírek. 
Caity se stále více a více dozvídá a špatnostech, které zlotřilá společnost Fraternitas praktikuje na lidech. Vykořisťují chudé, rozpoutávají války, zabraňují dalšímu vývoji lidstva,... a je  toho mnohem víc. Caity je v šoku, co vše Stínová vláda provádí. Musí sjednotit všechny mladé lidi, aby v příštích letech započala nová éra bez zla. Jenže na takové cestě jistě bude plno překážek a někdo by mohl přijít k úrazu! 

Caity je v druhém dílu více vyspělejší a už dokázala pochopit, že vše není jen špatný sen, ve kterém hraje hlavní roli. Dokáže pochopit a srovnat si více věcí. Jenže si není jistá sama sebou, jestli to vůbec dokáže. Justine je kamarádka, která vždy bude stát u Caitina boku. Spolu s Caity objevuje tajemství stará několik stovek let. Bolon je členem Rady a vždy se snaží pomoci Caity na její cestě, ne vždy je to ale možné a jeho mluva v hádánkách není vždy nápomocná, ale vyvolává v Caity pocit bezpečí a pocit osamělosti mizí. Strýček Lise v knize objeví jen na chvíli a i v té chvíli dokáže ospravedlnit to, co v prvním díle provedl. Alex se snaží holkám pomoct jak to jen jde. S jeho počítačovými schopnostmi může Caity sprovoznit stránku s informacemi o nynějším stavu lidstva, Fratermitas, ... a počet přihlášených k této stránce se šplhá do závratných výšin! Jenže Caity netouží jen po jeho pomoci ...

Také se zde setkáváme s ředitelem školy v Buenos Aires monsieur Didierem a profesorkou Clathovou.Nebo záhadným krasavcem Julesem D´Aubignem.

Hadí spirála je jistě lepší, jak díl první. Autorka se již plně ponořila do tajů Mayů a přihodila i plno vesmírných spekulací, ve kterých ( dobrovolně se přiznám ) jsem se občas ztrácela. Někdy jsem si musela přečíst nějaké věty 2x abych porozumněla tomu, co nám to ta Raedeke chtěla říct. Tato kniha je jistě na zamyšlení a člověk si i někdy řekne, jestli se tohle opravdu teď neděje. Za originalitu klobouk dolů. Tato kniha se mi opravdu líbila  víc jak první díl a je daleko čtivější. Přečetla jsem ji za jeden den a pak jsem jen chvíli koukala na poslední větu a přemýšlela a přemýšlela ...

Věřte, že láska spojuje vesmír.  

☺☺☺/☺☺☺☺☺

Žádné komentáře:

Okomentovat