úterý 29. dubna 2014

Review - Zamilovaní andělé






Název - Zamilovaní andělé
Autor - Lauren Kate
Rok vydání - 2013
Počet stran - 176
Nakladatelství - Knižní klub








Anotace -
Nečekaná. Neopětovaná. Zakázaná. Věčná. Každý má vlastní příběh lásky.
A díky hře osudu se čtyři pozoruhodné milostné příběhy propojí během jednoho romantického dne svatého Valentina ve středověké Anglii. Miles a Shelby najdou lásku tam, kde by ji čekali nejméně. Roland dostane bolestnou lekci o hledání a ztrátě lásky. Arianne zaplatí za lásku palčivou cenu. A poprvé a naposledy spolu Daniel a Luce stráví noc, která je ve všech ohledech výjimečná. ZAMILOVANÍ ANDĚLÉ jsou plní milostných příběhů... těch, na které všichni čekali. Pravá láska nikdy neříká sbohem...


Reakce po dočtení - Sladké jako cukrová vata :) 

Oravský zámok, Slovensko Kniha Zamilovaných adělů je rozdělena na několik příběhů. Děj se odehrává v době, kdy se Luce vrhla do Hlasetele v druhém díle, v Mukách ( zvláštní slovo ). Naši hrdinové se propadnou do doby rytířů a zámků... do doby oslav Svatého Valentýna.

Shelby a Miles se ocitnou době, o které četli jen v učebnicích na Akademii a ani ve snu by je nenapadlo, že se zrovna zde budou snažit, aby se v této době Daniel a Lucinda setkali. Poznávají tehdejší život a směňují, co najdou po kapsách...gumičky, žvýkačky, tkaničky od bot, ...aby dostali věci, které by mohli dát tehdejšímu zamilovaného páru, nic netušíc, dárky k Valentýnu... během tohoto úkolu se ale Shelby s Milesem seznamují blíže a možná, že i oni si užijí svého Valentýna. 

Roland se zde necítí dobře. Je to tím, že v této době našel jedinou lásku svého života, ale opustil ji, protože vztah člověk-anděl nemůže nikdy fungovat a chtěl jí dát možnost prožít plnohodnotný lidský život. Jenže tím, že se zde Roland objevil, si rozdrásá staré rány ... je vůbec možné, aby si i on užil Valentýna? 

Arianne zpětně prožívá svůj románek s rusovlasou dívkou Tess. Jenže to není obyčejná dívka, je to démonka. Stoupenkyně Lucifera. Jenže kvůli své rozdílnosti spolu nemohou být, a tak se snaží Tess stáhnout Arianne na temnou stranu, kdy by podle Lucifera spolu být mohli. Tess tomu opravdu věří, ale Arianne si je jistá, že Lucifer klame a chce jen další andělskou duši do pekla. Každá si stojí za svým tvrzením a ani jedna neustoupí, to nedopadne dobře. 

FakeFallen✖️Současná Luce se dostane do této doby také a pomocí malého chrliče Billa vstoupí do těla starověkké Lucindy. V jejím těle zažívá všechno, co se již dříve odehrávalo. Stará oslava zamilovaných, tance, dobré jídlo, ... a potkává i Daniela z dřívějších časů. Jak bude vypadat jejich Valentýn? Prý, že od této doby Valentýna nikdy neslavili....

Dám vám doporučení, nečtěte tuto knihu v blízkosti Valentýna nebo 1. máje když jste sami, bez přítele. Vyvolá to ve vás velmi pesimistickou náladu. Mračila jsem se po celý zbytek dne. Zamilované andělé mě překvapili malým formátem, jaký knížečka má. Styl psaní navazuje na sérii a neseme se v duchu opravdu romantickém, jak nám už napovídá název ;) Jediné, co mě na knize zlobilo, byl fakt, že sem pořádně autorka nezasadila Cama. Je tu jen malou chvíli, ale ( i když jsem byla Team Daniel ) ani tak si ho nestihneme pořádně užít. Jinak tato kniha ( knížečka ) se čte lehce a za chvilinku ji máte přečtenou.

☺☺☺/☺☺☺☺☺

2 komentáře:

  1. Mně tahle série vehnala žaludeční šťávy pěkně vysoko :D Takové Mary Sue jako Luce a Daniela jsem v životě neviděla a ty čtyři knížky byly naprosto o ničem :D Takže do tohohle se rozhodně pouštět nebudu :D

    OdpovědětVymazat
  2. celou tuhle serii mam doma ale jeste sem se k ni nedostala :)

    roo.rachel.1987@gmail.com
    SOUTĚŽ O ODZNÁČKY A KNÍŽKU
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/04/velka-knizko-placickova-soutez.html

    OdpovědětVymazat