úterý 12. března 2013

Rc review - Motýlí křídla

 



 Název - Motýlí křídla
 Autor - Veronica Bicker
 Rok vydání v ČR - 2012
 Rok vydání ve světě -2008
 Počet stran - 166
 Překlad - Alena Bezděková
 Nakladatelství - Fragment






 Anotace -
Elena se snaží zapomenout na nešťastnou smrt své sestry Laury. Jak přesně zemřela, to nikdo neví. Na stejném místě je o rok později nalezena další mrtvá dívka. Je to opravdu jen náhoda? Co způsobilo dopravní nehodu, při které zahynula Laura? Jaké tajemství v sobě nosí matka, která Elenu nechce spustit z očí? Náhlý zájem staršího pohledného Tristana, přicházející anonymní dopisy a potloukající se zakuklené postavy přimějí Elenu jednat. Bude hledat pravdu na vlastní pěst...


Obálka 
 Přičítám k dobru, že si nakladatelství Fragment vytvořilo svojí působivou obálku. Líbí se mi, že obálka i název souvisí s obsahem knihy.

 Příběh aneb co se tady děje
Tumblr_mjbgrwasuv1rtxjaqo1_500_largeElena žije v zapadlém městečku jen se svojí matkou. Otec žije v Africe, kde má svoji práci a sestra Laura zahynula při nehodě... tedy údajné nehodě. Už je to víc jak rok, ale bolest tady pořád pro Elenu je. I když se snaží žít svůj život s až moc starostlivou matkou, pobývat s kamarády a dostávat dobré známky, pořád tu něco nehraje. Vše se změní, když se o Elenu začne zajímat starší a krásný kluk jménem Tristan. Jeho parta kamarádů je pohodová, ale než se k nim bude moci přidat bude muset Elena projevit ještě nějakou tu odvahu. Jenže tato snaha se ale nelíbí kamarádům, se kterými se doteď Elena přátelila. Postupně se tedy vzdaluje jak svým kamarádům, tak i své matce. Jenže minulost na sebe nenechá dlouho čekat a Elena dostává anonymní vzkazy s tím, že Lauřina nehoda nebyla jen náhoda... co to má znamenat? Někdo ji zavraždil? A byla sestra opravdu taková, za jakou ji měla Elena? Zdá se, že odpovědi jsou všude okolo ...

Postavy
Tumblr_mjacxswkno1qei95oo1_500_large
Elena je dívka, která se snaží nedělat starosti své matce a tak se snaží dělat vše, co po ní matka žádá, ale když se setká s Tristanem a jeho partou, Elena se  změní. Vivienne a Tim jsou přátelé Eleny, ale nelíbí se jim  fakt, že se Elena stýká s Tristanovou partou, která nemá po okolí moc dobrou pověst. Viv je ale oddaná kamarádka a snaží se Eleně pomáhat. Tristan je ten nejhezčí kluk na škole a zajímá se o Elenu. Co za tím vězí? Elenina matka se snaží uchovat si posledního člověka, který ji zbyl a je pro to ochotná obětovat všechno.
 
Co si o knize myslím
Co to je, že hlavní hrdince vždy umře sestra a žije jen s matkou? Hrozně mi to bije do očí, když jsou v jedné edici tak dvě hodně podobné náměty na příběh. I když Mrazivé léto a Motýlí křídla napsaly dvě jiné osoby, přijde mi styl písma hodně podobný. To mi nevadí. Vadí mi akorát, že závěr knihy je dost uspěchaný. Celá záhada se rozuzlí během pár stránek a tak se může zdát, že předešlých několik stránek působí vcelku zbytečně. Edice Thriller se mi ale líbí. Je to lehké čtení a knížku máte přečtenou za chviličku. Doporučuji na deštivé odpoledne s horkým čajem ;)

 

Tímto bych chtěla poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře:

Okomentovat