úterý 22. ledna 2013

Review - Drakie

 




 Název - Drakie
 Autor - Sophie Jordan
 Díl - 1.
 Rok vydání - 2012
 Počet stran - 293
 Nakladatelství - CooBoo







Anotace -
 Jacinda od malička žije s cejchem výjimečnosti a ví, že každý její krok je sledován. Touží ale po svobodě rozhodovat se sama za sebe. Když poruší nejposvátnější zásadu svého druhu, skoro za to zaplatí životem. Zachrání ji krásný cizinec, který byl poslán, aby lovil takové, jako je ona, potomky draků, kteří na sebe dokážou vzít lidskou podobu. Jacindina rodina je nucena uchýlit se do světa smrtelníků, kterému není lehké se přizpůsobit...

Reakce po dočtení -  ... také bych chtěla mít křídla...

Šestnáctiletá Jacinda je  po mnoha generacích Drakie, který dští oheň. Díky tomu jí ostatní vdzávají úctu a stala se tak vyvelenou pro vůdcova syna - Cassiana. Mezi Draki a Drakiemi je mnoho druhů napříkad matka Jacindy je ( vlastně dříve byla ) verdadrakie - ty vědí úplně vše o bylinkách a jak z nich připravit pokrmy nebo léčivé prostředky. Mlhotvorka-Drakie je Drakie, která umí zahalit nějaké místo mlhou a tím zastřít i mysl člověka. Nejlepší kamarádka Jacindy - Azurka - je Vodní Drakie a  Onyx je nejsilnější a nejrychlejší Draki ze všech ... a tím je Cassian.

Jenže mladé holky-Drakie dělají hlouposti a spolu se svojí nejlepší kamarádkou Azurkou porušili pravidlo - Létáme výhradně ve skyru tmy! Kvůli tomuto činnu se dívky setkají s Lovci Drakií a stane se taková zvláštní věc... jeden lovec jménem Will nechá Jacindu uniknout. 

V Kmeni je kvůli porušení pravidla velké pozdvižení a ještě ten večer Jacinda s rodinou prchají. Jacinda je nešťastná, protože matka je odvezla do vyprahlé pouště, což je pro Jacindinu Drakii neskutečné utrpení a je jasné, že čím déle bude Jacinda s její Drakií v takovýchto podmínkách, její Drakie zchřadne a zmizí.

Drakiové potřebují pro svůj život vlko, mlhu a lesy. To se stalo s matčinou Drakií - ale ta to podstoupila dobrovolně a Jacindina sestra Tamra je zakrnělá Drakie. Nikdy se neproměnila v to úžasné stvoření, takže je nehorázně ráda, že mohla z Kmene uniknout a jet do světa lidí, kde se snad konečně zařadí mezi své. 

Jacinda je zoufalá. Uchřadne její Drakie? To raději uteče od rodiny... ale tyto myšlenky vyblednou, když v místní škole zahlédne povědomou tvář ... Jacinda také zjistí, že od minulosti se nelehko utíká a že někdy je třeba se problémům postavit zpříma. 

Věděla jsem, že se mi tato kniha bude líbit. Tématika draků, anotace, která navnadí a krásná obálka.... co víc si přát? S překladem jsem neměla žádné potíže a celkově mě kniha a příběh velice chytil. Nechybí napětí, láska, vtipné hlášky, dobrodružství, tajemství ...už se moc těším na pokračování .... Drakie : Únik

☺☺☺☺/☺☺☺☺☺

2 komentáře:

  1. Mne sa kniha tiež veľmi páčila 8)

    OdpovědětVymazat
  2. To jsem ráda ;) Potěší, když má kniha nejen hezkou obálku ale i příběh ;)

    OdpovědětVymazat