čtvrtek 6. prosince 2012

Review - Nadpozemská

http://www.cooboo.cz/storage/images/800x600/2285.jpg 


 Název - Nadpozemská
 Autor - Cynthia Hand
 Díl - 1. 
 Rok vydání - 2012
 Počet stran - 359
 Nakladatelství - CooBoo









Anotace - 
Zjistit, že jste částečně anděl, není zrovna běžná rutina ani procházka růžovým sadem, zvlášť když víte, že máte naplnit na Zemi poslání, že máte úkol, který byl svěřen jedině a právě vám, ale nikdo vám neřekne, jaký ten úkol přesně je. Nicméně Clara, hlavní hrdinka trilogie Nadpozemská, se s tím statečně pere. Dokonce se snaží zjistit, kdo je ten pohledný kluk, kterého vídá ve svých snech a který zjevně nějak patří k jejímu poslání. Má ho zachránit? Je tohle smyslem jejího života?
Když se pak setká s Christianem, zdá se, že všechny dílky skládačky zapadly na svá místa. Jenže nic není tak jednoduché, jak by se mohlo na první pohled zdát. Clara je nakonec nucena volit mezi lidskou láskou a andělskou povinností a nikdo netuší, jaké důsledky to všechno může mít.

Reakce po dočtení - Nééé, jeho si nevybírej, ksakru!!!

Clara už nějaký ten čas ví, že je částečně anděl. Není to lehké se sžít s tímto faktem, ale spolu s výhodami, jako s křídly, s  nadáním pro vše na co jen Clara sáhne, ... a v neposlední řadě jsou tu také vize, které andělé mívají, protože to je úkol, který je svěřen vždy jen jedné osobě a ta je nutná za kažnou cenu ten úkol zvládnout. I Clara takovou vizi má a kvůli ní se musejí přestěhovat z nádherně zasluněné Kalifornie do nyní zasněženého Wyomingu. S Clarou se stěhují i její matka a bratr Jeffrey, který se nijak netají s jakou nechutí se s rodinou přestěhoval.

1102_549108045102559_1522231320_n_largeVšechny přechody jsou těžké, ale pro andělskou Claru je to něco obzvlášť. Lidé jsou ve Wyomingu tak zvláštní. Navíc se musí hlídat, aby lidé okolo ní nepoznali, že je tak jiná. A právě na zdejší škole Clara pozná svůj úkol z vize... pozná chlapce, Christiana, který se jí často zjevuje ve vizích... vize jsou v plamenech a drží se za ruce... že by to mohl být počátek nějakého románku? 

Scéna se však netočí jen okolo Christiana, ale i okolo kamarádky Angely a Wendy a také hlavně okolo Wendina bratra - Tuckera Averyho. Clara poznává, že i ve zasněženém městečku se může cítit jako doma, ale její částečný andělský původ jí nedá pokoj a začnou se objevovat problémy s Černokřídlímy, tedy padlými anděly...

Úplně nové pojetí andělů ... 

483420_517000198325314_1860900798_n_largeNadpozemská... ani pořádně nevím, co bych mohla o téhle knize říci. Nemohla jsem ji pustit z rukou, i když nesmíte čekat kdovíjakou akci na každé straně. Spíše je to ten typ, kdy se bavíte spolu s hlavní hrdinkou jen při učení létání nebo při různých milostných zážitcích a až konec knihy se může zdát nadpřirozený a akční. 

Rozhodně si nemůžu stěžovat. Nápad s křídly, které se mění podle dobrých a zlých andělů a všechny různé andělské věci se mi moc líbily. Je to jiný pohled na ( andělskou ) věc a zaujalo mě to. Co mě vždy ale štve je, když si hrdinka vybere jako svoji ctěnou polovičku někoho jiného, než bych chtěla já! A to se stalo i v tomto případě a když se to tam ukázalo, myslela jsem, že vyletím z kůže!!!

☺☺☺☺/☺☺☺☺☺

6 komentářů:

  1. Super recenze! :) Úplně mě naladila na tu knihu a já si jí nutně potřebuju přečíst! :D :) Vypadá to opravdu dobře :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, moc hezká recenze! :) Nadpozemskou si plánuji za chvíli přečíst- mám ji na stole... Což mě přivádí k tomu, že jak je možné, že vždy přečteš něco, co budu v blízké době číst?! :D Ne, je to super a alespoň se můžu na knihu těšit po tvé recenzi. :) P.S. Skvělý zimní vzhled blogu! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Táto kniha je úplne super! moc sa mi páčila, jedna z naj 8)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělá recenze ;) ...knihu si rozhodně přečtu :))

    OdpovědětVymazat
  5. Wer. - Děkuju, to jsem moc ráda. Doufám, že se ti bude líbit ;)

    JuliaR - Díky. Tak to netuším :D Asi máme v merku hodně podobné knížky. Tak snad jsem ti toho moc neprozradila ;) A děkuju, jsem ráda, že se desing líbí ;)

    E_V_E - Myslím, že jsme vyladěné na podobné knihy. Když koukám u tebe na recenze, tak vždycky si myslím úplně to samé :D

    Sára Kubíková -
    Děkuju, do téhle určitě jdi. Je jedna z mála, u které je nejen obálka hezká ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Když jsem to loni dočetla, moje reakce byla úplně stejná :D

    OdpovědětVymazat