středa 7. listopadu 2012

Waiting on wednesday - 13

Waiting on Wednesday od Jill z blogu Breaking of the Spine. Cílem je vybrat si knihu, kterou chcete přečíst. Je jedno jestli má teprve vyjít nebo už vyšla nebo jestli je česká či americká.
 
 
 
 
 
 Breathe
 
Sarah Crossan
 
 Vyjde v roce 2013, Baronet
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Anotace - 
Nic pro nás není tak přirozené jako dýchání. Představte si ale svět, ve kterém si jen privilegovaní mohou koupit dostatek kyslíku k tomu, aby mohli tančit či si zahrát obyčejný fotbal. Svět, kde chudí jen stěží zaplatí účet za vzduch nezbytný k životu. Svět, v němž po netušené katastrofě přežívá zbytek obyvatel v hermeticky uz
avřených městech s vlastní atmosférou. Pustou planetu Zemi, kde nejvzácnějším rostlinným druhem je obyčejný strom.
Právě v takovém světě žije Alina, Bea, Quinn a jejich přátelé. Od ostatních mladých lidí se liší svou přemýšlivostí a odvahou něco ve svém okolí změnit. Odvahou nadechnout se jinak než druzí - svobodně.
 
Booktrailer

 

Musím říct, že tady mě hrozně upoutala anotace. Zvuk dýchání v traileru mi připomíná nemocniční přístroje a mám z toho husí kůži ještě teď...brrr. A obálka je skvěle zpracovaná! Kdo by tohle nechtěl mít ve své knihovničce? ;)

2 komentáře:

  1. O knihe už dlhšie viem a tiež ma zaujala 8)

    OdpovědětVymazat
  2. Viděla jsi film Vyměřený čas?(In time) Protože mi to přijde hodně podobné podle anotace. A protože film byl bombastický, tak tuhle knížku prostě musím mít! A ta obálka... dokonalost=)

    Budu ráda když se zúčastníš soutěže u mě na blogu:
    http://kane-book.blogspot.cz/2012/10/soutez.html

    OdpovědětVymazat