sobota 17. listopadu 2012

Můj názor na Rozbřesk part 2


 Předem bych chtěla upozornit, že kdo Twilight sagu odsuzuje, tak asi ani nemá cenu tento článek číst. 

Kdo nečetl Rozbřesk, tak ať raději také nečte;)

Tak včera jsem se byla podívat, do nám to filmaři udělali z druhé části Rozbřesku. Sešli jsme se s kamarádkama a byly jsme natěšené jak sáňky v létě. Do plzeňské Olympie jsme se dostali o něco dřív a tak jsme si šli ještě nakoupit nějaké ty zásoby do kina. Film si prostě nejlíp užijete, když něco chroupete, nebo to mám jen já? :D Film měl začínat od 16:30 + samozřejmě nějaké ty reklamy ... a najednou... Konečně! Úvodní titulky, které ztvárnili pomocí krve a sněhu... možná to zní zvláštně, ale výsledek je víc než působivý. 


Děj navazuje ihned na konec první části. Bella se probudí jako upírka a jde lovit. Já nevím, ale přijde mi skoro stejná jako v předchozích dílech. Jen má ( samozřejmě ) více makeupu a vyčesané vlasy... a červené čočky ... no dobře, tak se asi změnila :D Bylo opravdu zábavné sledovat, jak je Bella teď nejsilnější ze všech upírů v domě. Hlavně legendární scéna s Emettem, kdy si dávali páku ;) A když už jsme u Emmetta, je jednou z mých nejoblíbenějších postav! Co ten chlap řekne, to je prostě hláška. 

A scéna, kdy se Jacob svléká před Charliem, aby se mu předvedl ve své vlčí podobě... bomba :)  Co se týká dalších postav, tak mě třeba velice zaujala postava Amazonka Zafrina. Páni, ten její pohled, mrazí mě! Před filmem jsem si skoro žádné informace nehledala, abych byla co nejvíce překvapená a mohla si vše vychutnat až na místě. Samozřejmě jsem viděla trailer a pár fotek, ale o castingu jsme nevěděla skoro nic. Některé postavy jsem si představovala opravdu jinak, některé mi dost seděli. Například takový Benjamin, z Egyptského klanu, byl pro mě milým překvapením. I chování nomáda Garetta bylo skvěle vystiženo. A když mluvím o postavách, tak se nám zde ukáže malá Rennesmé. Z počátku je opravdu počítačová, ale asi to nijak nešlo - aby dosáhli výsledku podle knihy.

 
Také se mi líbilo, jak ztvárnili Bellin štít. A ani hudba mi během filmu nijak nedrásala uši, což znamená, že byla dobře vybrána a skvěle tak podtrhovala děj filmu. Například u takového Nového měsíce se mi stalo, že mi hudba na danou scénu neseděla a zkazila mi to.

Filmaři se vcelku drželi knižní předlohy, ale samozřejmě by se našli nějaké nesrovnalosti. Což jsem jim odpustila při závěru filmu. Nevím jak vás, ale mě závěr knižní předlohy zklamal. Čekala jsem rozhodně víc než jen klábosení a film mi to vynahradil. Myslela jsem, že mě klepne pepka, když se to tam začalo rvát hlava nehlava, ale je to vysvětlené,  nebojte. 

Tumblr_mdlgxf5ngr1rjj2vjo6_500_large 
 Dřív než jsem se nadála film skončil.Co se mi opravdu líbilo, bylo to, že filmaři dali do titulek každou hlavnější postavu. Zavzpomínali jsme tak na všechny, co se v těch pěti filmech ukázali + ještě k závěrečným titulkách přidali ukázky z knihy... Bylo to moc hezké a zamrzelo mě, že je to konec. Myslím, že kdyby na světě nebyly otravné vřeštící fanynky a neprodávali Stmívání tak lacino jako třeba fén na vlasy nebo ponožky, tak by lidé Stmívání brali lépe. Mrzí mě to, protože si nemyslím, že by Stmívání bylo tak hrozné. Má svoje mouchy, ale co/kdo je nemá? 

Jsem moc ráda, že jsem film viděla a doporučuji. 




Ani jsem nevěděla, že Green day nazpívali k druhé části písničku. Nevím co si o tom myslet. Green day - takový punk a Twilight - taková love story? Písnička mi přijde skvělá pro deštivé dny a pro chvíle, kdy bysme se nejraději zachumlali pod peřinu s čajem a dobrou knížkou. Pro film se mi více hodí písnička od Christiny Perri. 


Tak, a teď už by mohl být další filmík ne? Jako další pán na holení je Hostitel, Rudá jako rubín, Nádherné bytosti a Město z kostí.

3 komentáře:

  1. Film se mi opravdu líbil. Emmetovi hlášky jsou prostě nej! Ale stejně mám nejradši Jaspera a Alice. :D Celkově mě ale nějak zvlášť nic nepřekvapilo... dokud nedošlo na konec filmu. To. Byly. Šoky.!! :D Já si říkala co to je? Vždyť to takhle nedopadlo. :D Na štěstí se to všechno pak vysvětlilo. :D Moc se mi líbil začátek filmu jak tam zamrzali ty listy a taky konec, kde vlastně byla tak kniha jak jsi psala a záběry z minulých dílů. Opravdu působivé. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Film bol úžasný, ten koniec - skoro ma kleplo!!! 8D

    OdpovědětVymazat
  3. Nevím proč ale hrozně jsem se těšila na scénu jak má Emmett s Bellou páku. V knize se mi to děsně líbilo. Jsem ráda,že to do filmu dali.
    Co se týče konce filmu tak jsem to hrozně prožívala. Řikala jsem si : co to sakra je? No a když se pak ukázalo,že to byly Aliciny předtuchy tak jsem chtěla tvůrce filmu zabít za to,že mě skoro zabili :D. Každopádně se mi to líbilo. :)

    OdpovědětVymazat