čtvrtek 25. října 2012

Review - Tweety s city





Název - Tweety s city
Autor - Elizabeth Rudnick
Díl - 1. ( Jednodílné )
Rok vydání - 2012
Počet stran - 270
Nakladatelství - CooBoo










Anotace -
Claire nemůže uvěřit, že si ji na Twitteru našel její vysněný kluk. Myslela si, že si jí nikdy ani nevšimne, ale jak se zdá, rozumí jí líp než kdokoliv jiný. Twittersmír je ale záhadné místo, kde se občas přátelé chovají jinak než v reálném světě. A aby toho nebylo málo, Claire si uvědomí, že je zamilovaná do úplně posledního kluka, který kdy připadal v úvahu…

Reakce po dočtení -  Jednohubka, kterou fakt žeru :D

Tumblr_mc1d0toxol1rc9ew7o1_500_largeClaire je zamilovaná snad už od plenek do krásného a celkově úžasného Jacka Whitcomba, jenž si jako král školy a kapitán lakrosového i fotbalového týmu  může dovolit každou holku na škole. To doma nemá lehké, rozvedlé rodiče, také začala psát do školních novin, kde má radit s láskou i když ona sama  nemá žádné zkušenosti. Zato její kamarádka Lottie má zkušeností víc než dost. Před chvílí si dopisovala s Italem Fabriciem, teď to byl Ford, ... kdo bude další?

424706_216041638526515_1257049108_n_largeClaire se kamarádí s dvěma dalšími kluky, se kterými píše noviny. S Benettem, který je pro každou srandu a bez svých počítačových her by nepřežil ani den a s Willem, na kterého se Claire může vždy obrátit, je hodný, milý, zábavný, ... a je zamilovaný do Claire už pár pátků. Jenže ona si ho ne a ne všimnout.

Ale možná se na Claire obrátilo štěstí v lásce, protože jak to vypadá, tak jí na internetu napsal sám Jack Whitcomb!!! Jenže není všechno takové, jak si vysníme ... a možná, že Claire najde lásku, tam, kde by ji nečekala... 

Tato kniha byla velice milým překvapením a samotné její pojetí mě okouzlilo. I když to je jen taková jednohubka na jedno odpoledne, tak vás dostane svojí zábavnou formou a lehkostí. Svět nyní ovládá technika a díky ní se můžeme dorozumívat s kamarády v jakoukoliv dobu.

Tumblr_mc5hb1evnj1rhvr8bo1_500_large
Strašně se mi líbilo pojetí knihy s maily, blogy a e-maily, protože je to opravdu originální a mě by vůbec nevadilo, kdyby se autorka rozhodla napsat další díl. Kniha má vcelku jasný děj, žádné odbočky vpravo-vlevo, ale i tak jste celou dobu napnutí, jak to vlastně s naší úhlavní dvojicí dopadne. Nebo já aspoň byla. Benett, Will i Lottie dávali knize skvělý spád a svými vtipnými hláškami mi kniha utekla ani nevím jak. Doporučuji na zpestření hodiny občanky, či jiného nudného předmětu! ;)

A nezapomeňte - Kdo seje vítr, sklízí bouři!

☺☺☺☺☺/☺☺☺☺☺

2 komentáře: