pátek 8. června 2012

Review - Temný anděl

 



 Název - Temný anděl
 Autor - Meredith Ann Pierce
 Díl - 1. 
 Počet stran - 198
 Rok vydání - 2011
 Nakladatelství - CooBoo







Anotace - 
Temní andělé jsou skuteční! Existují! Eoduin se posmívá příběhům a pohádkám staré chůvy, ale co když je v nich ukryto kruté zrnko pravdy? Její služebná Aeriel až příliš brzy zjistí, že temní andělé jsou smrtelně skuteční. A neskutečně krásní! Vampýr odnese Aeriel na svůj hrad, kde musí sloužit jeho třinácti manželkám přízrakům bez krve a duše. Aeriel je omámena magickou přitažlivostí temného ikara a nedokáže se mu vzepřít. Bolestně si však uvědomuje, že ho musí zabít!

Reakce po dočtení -   Wow, pohádka jak vyšitá, ale cool pohádka :D

1984
Mladá Aeriel je poddanou, otrokyní, starostovy dcery Eoduin v malé vesničce uprostřed poklidné přírody. Uprostřed příprav  na blízkou svatbu Eoduiných příbuzných  musí děvčata vylézt na blízko horu, kde rostou květiny nutné pro štěstí svatebčanů. Jenže o těchto končinách kolují prazvláštní historky o Temném andělovi, Ikakovi, jež unáší lidi do svého hradu a tam je rdousí pro zábavu. Eoduin těmto báchorkám nevěří, ale Aeriel se bojí a vyhlíží nebezpečí, které později přijde v podobě únosu Eoduin Temným andělem.

1998
Když bezmocné Aeriel doma nikdo nevěří, vydá se pomstít svojí paní a přítelkyni. Jenže Temný anděl zmocní se i Aeriel. Unese ji na svůj temný hrad uprostřed pustiny, kde přežíva jeho 13 manželek, přízraků, které Temný anděl už unesl aby se mohl zmocnit jejich duší a krve. Je mezi těmito k nepoznání zmořených žen i Aerilina přtelkyně Eodiun? Co bude chtít po Aeriel Temný anděl? A je Temný anděl opravdu tak zlý nebo je pod rouškou kletby?

Tato kniha pro mě byla opravdu milým překvapením. Mohla jsem nahlédnout do zcela vymyšleného světa, kde mluvící zvířata, kouzla a andělé byli na dením pořádku. Trochu mi to připomínalo Narnii, ale nemyslím si, že by vám to mohlo zkazit požitek z knihy. 

The Darkangel (Darkangel Trilogy, #1)
2007
 Temný anděl byla zvlášní postava, která vypadala a byla opravdu zlá, ale i přes to   všechno Aeriel přitahoval. Možná to bylo jeho nadlidskou krásnou nebo možné toho kousku dobra, co někde zbyl v jeho srdci.

Kniha na mě působila jako hororovější pohádkou. Bylo to opravdu příjemné čtení, oddechové, ale takové které vás nutí tu knihu dočíst. Docela mě překvapilo, že kniha je stará 30 let! Tehdy ještě pořádně nešlo o zamilovaný příběh, kde hlavní podstatou byl ten sakra překrásný týpek. Tady jde o odvahu Aeriel a o pohádky, které možná nejsou jenom pohádkami... Druhý díl je jmenuje Temný anděl, Přes moře písku. 



 Docela mě zaujaly obaly, které kniha za celý svůj pochod vystřídala, tak jsem jich sem pár hodila.
 
Dlouho jsem váhala, jak ohodnotím knihu, ale  mě se tento styl zalíbil a bylo to opravdu skvělá změna, takže proč váhat? I když ne každému musí sednout tento styl, díky své odlišnosti se tvoří dvě skupiny lidí - ti, kteří ji milují a ti, kteří horší knihu neviděli.

☺☺☺☺/☺☺☺☺☺

3 komentáře:

  1. To zní pěkně. Navíc Narnii mám dost rád, takže si Temného anděla asi zkusím přečíst. I když ty obálky na pohádkový příběh moc nevypadají. Zvlášť ty nejnovější.

    OdpovědětVymazat
  2. Snad se ti to bude líbit. Na mě to trochu jako fantasy pohádka působilo, ale třeba to tak nemusíš mít ;) I když máš pravdu, že obálku z roku 2007 bych jistě nepřirovnala k pohádce ;) Jsem zvědavá na tvůj názor.

    OdpovědětVymazat
  3. To zní dost pěkně. Možná si někdy najdu čas si to přečíst. Dík za recenzi ;)

    OdpovědětVymazat