úterý 8. května 2012

Review - Smrtící polibek





Název - Srtící polibek
Autor - Alice Moss
Díl - 1.
Rok vydání - 2011
Počet stran - 270
Nakladatelství - Levné knihy






 Anotace -
Co byste obětovali za jeden polibek?
Když drsný Finn a okouzlující Lucas přijedou do Winter millu, život šestnáctileté Faye McCarronové se začíná pořádně zamotávat. Dva chlapci bojující o její srdce jsou jen začátek; ve městě se dějí neblahé věci. V lesích je nalezeno mrtvé tělo, motocyklový gang se potlouká po okolí a sníh prostě nepřestává padat... Něco zlého se dalo do pohybu a jedině Faye a její nejlepší kamarádka Liz to mohou zastavit. Jak teplota klesá a noci do Halloweenu se krátí, dívky musejí odhalit tajemství Winter Millu - než bude příliš pozdě!

 Reakce po dočtení - Neodvolatelně volím Lucase!
 
Faye si žije poklidným až docela nudným životem se svojí nejlepší kamarádkou Liz ve Winter Millu. Ráda píše do novin a co se kolem ní šustne, to vyfotí. Ve škole patří k oblíbeným studentkám. Jenže tato rutina se změní, co se do města přistěhuje ten nádherný Lucas Morrow, syn slavné a nechutně bohaté Mercy Morrowové. S tímto příjezdem se koná ještě jeden, ale méně vítaný. Je v podobě záhadných a nebezpečně vypadajících motorkářů, kteří se usadili hluboko v lesích. Jeden z motorkářů je ale hezký a nevypadá moc nebezpečně... ten tajemný Finn, na kterého musí Faye neustále myslet.

Jenže s délkou pobytu Lucase a Finna se ve Winter Millu začínají dít prazvláštní věci. Počasí je nekontrolovatelné, záhadné zmizení spolužáka, chování Lizina otce,... příliš mnoho věcí, které jsou až moc zvláštní na to, aby to byla jen náhoda. Něco se ve Winter Millu děje a to něco rozhodně není dobré.

Jakmile jsem zaslechla zima a vlci, ihned se mi v mysli objevilo Mrazení, ale pozor dámy a pánové, Mrazení a Smrtící polibek je něco úplně jiného. Opravdu, nevidím tam za mák spojitostí. Kniha se mi četla opravdu lehce díky krátkým kapitolám a více pohledům postav. 

Kniha byla sice převážně psaná z pohledu Faye, ale i Liz měla velký prostor. Díky tomu jsme měli možnost si skoro vybrat svoji hlavní hrdinku, ale kvůli konci přeci jen byla Faye ta hlavní. A je tu i více postav. Otec Finna - Joe, Ballard, otec Faye - Peter, spolužák Jimmy, ...

Na knize se mi líbilo, že je tam zasazený jak normální pubertální život studentek, tak nadpřirozený temný podtext. A co víc, Levné knihy se opravdu vytáhly. Nečekala bych, že vydají tak dobrou  knihu. A jsem za to opravdu ráda. Druhý díl Foll´s silver by měl vyjít v létě 2012, takže určitě vyrazím do LK. Kdyby začaly vadávat takových knih více, určitě bych si nestěžovala. 


 A nehorázně se mi líbí název, který opravdu knihu vystihuje moc dobře. 
 
☺☺☺☺/☺☺☺☺☺

5 komentářů:

  1. Taky jsem koukala,že LK vydali takovou vlčí knihu,pro mě je to takový tahou mezi jejich knížkama,určitě plus pro LK.Tvoje hodnocení se mi moc líbí,a nevím proč,ale jsem pořád na vážkách,jestli jsem pro Lucase nebo Finna..:)) Už aby vyšel druhý díl,abych se mohla konečně rozhodnout :))

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm to zní zajímavě :D krásná recenze

    OdpovědětVymazat
  3. Naprosto souhlasím, levné knihy mě moc pozitivně překvapily :-). Jediné, v čem se s tebou neshodnu je Lucas =D. Já jsem jednoznačně pro Finna :D.

    OdpovědětVymazat
  4. Holky, jednoznačně Lucas ( připomíná mi hrozně Adriana ;)) ale musím uznat, že Finn má taky rozhodně něco do sebe ;) a děkuju moc, hezky se to poslouchá :P Už aby vyšla ta dvojka!

    OdpovědětVymazat