neděle 13. května 2012

Posuď knihu podle obalu - 47

Toto meme je pořádané kažkou neděli Syki z knižního doupěte. Cílem je vybrat si jakoukoliv obálku. Českou nebo originál? Na tom nezáleží, hlavní je, aby jste popsali obálku. Proč se Vám líbí nebo nelíbí, co Vás zaujalo... Více informací tady.
 


 
 
Zahrada  nesmrtelnosti 1 - Past

Lauren DeStefano

Vyjde u Fortuna Libri.






 
Anotace -
Co kdybyste se dozvěděli, kdy – na den přesně – zemřete?
Díky moderní vědě se každá lidská bytost stává tikající časovanou genetickou bombou. Bezohledné manipulace s genetickými informacemi způsobí, že muži se dožívají pouze dvaceti pěti let a ženy dokonce jen dvaceti. V této bezútěšné době jsou mladé dívky unášeny a nuceny žít v polygamním manželství, aby odvrátily hrozbu, že lidstvo vymře. Tento osud čeká i šestnáctiletou Rhine Elleryovou. Je unesena, aby se stala jednou z vyvolených nevěst a vstupuje do světa bohatství a privilegií. Přestože její manžel Linden k ní chová opravdové city, jediným cílem Rhine je útěk – chce najít svého bratra-dvojče a vrátit se domů. Ale Rhine se musí vypořádat s více problémy, než jak znovu získat svobodu. Lindenův excentrický otec je odhodlán najít protilátku na genetický virus, díky kterému mu hrozí ztráta syna, i když to znamená jít přes mrtvoly, aby prověřil své experimenty…

Tahle obálka je opravdu nádherná. Jsem nehorázně moc ráda, že nakladatelství ponechalo originální obálku, jelikož ta opravdu podtrhuje anotaci. Čtenář si musí všímat malých drobností a nápoveď, které tam nechali grafičtí desingeři... napříkald takový ptáček v kleci nebo snubní prsten, který je zvýrazněný ornamenty (?) Modelka se tváří ztrápeně... nebo to mě jen tak přijde? A i modrá barva na pozadí je krásná. Takže jestli jste si toho ještě nevšimli, tak jsem se do této obálky oficiálně zamilovala ;)

2 komentáře:

  1. Obálka je skutočne nádherná. Uprednostňujem, keď ostávajú originálne prebaly, lebo väčšinou knihy vystihujú viac. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Pravda pravdoucí ;) I když třeba takoví Oškliví mají u vás na Slovensku taky moc hezkou obálku ;)

    OdpovědětVymazat