úterý 11. října 2011

Review - Měsíční píseň





Název - Měsíční píseň
Autor -  Patricia Briggs
Počet stran - 283
Rok vydání - 2009
Nakladateltsví - Fantom Print










Anotace -
Je čas na změnu! Zapomeňte na sladkobolné romance! Seznamte se s Mercy Thompsonovou! Přátelí se s vlkodlaky. Přátelí se s upíry. Ovládá bojová umění. Opravuje stará auta. Lehce se dostane z každého průšvihu. Je krásná, je chytrá, je jiná.
 „Vlkodlaci jsou nebezpeční, když se jim připletete do cesty, ale pokud jste opatrní, nechají vás na pokoji. Umí se dobře skrývat před lidmi, ale já nejsem člověk. Když na ně narazím, poznám je a oni poznají mě…“

 Reakce po dočtení knihy - Adam...hmmm... ;)


 Toto je kniha převážně o vlkodlacích. Ano, jsou tu i upíři, čarodějky, fae a ještě něco. Ne, někdo! Mercedes je sice automechanik, ale nikdo kromě jejích přátel netuší, že je kožoměnec. Tedy, že se může podle libosti proměnit v kojota. Je odolná vůdči upíří moci. Snaží se vést normální život, ale má kamaráda upíra, souseda vlkodlaka a bývalalý šéf je fae. K tomu je proslulá, že ji vychovával sám marok ( vládce vlkodlaků )  Takže se jí normální, lidský a nudný život celkem vyhýbá.


Jenže když najde u sebe mladého vlkodlaka bez domova a s nabídkou, že bude Mercy pomáhat v garáži s auty - přijme to, ale když neznámí lidé napadnou mladíka, začíná se příběh rozjíždět. Místní alfa  - Adam -je taktéž napaden a jeho dcera je unesena. Musí tedy pro pomoc do Montany za marokem a zde se setkáváme se spletitou minulostí Mery a hlavně se Samuelem. Bývalou láskou.

 Jenže Adam je... Adam a Mery si není vůbec jistá, co cítí k Adamovi nebo Samuelovi, takže to nechává raději plavat. Ti chlapi...




 Fae - skřítci, kteří na sebe mohou vzít něcčí podobu - byli nuceni vystoupit na veřejnost. Takže lidé už vědí, že život může být i strašidelně pohádkový, ale nyní se už něchtějí skrývat ani vlkodlaci. Jenže když vystoupili fae, odstartovalo to spousty neshod. A co teprve, kdyby se přestali skrývat i vlkodlaci? 




  Líbí se mi, jak je kniha dobře stavěna. Pomalý, ale ne nudý začátek se pomalinku rozjíždí a my se začínáme orientovat v Mercyině životě. Poznáváme nové a nové staré známé a někde mezi nimi se ukrává ten, který je za vše, co se nyní děje, vinen. A že toho není málo. Mercedes je skvělá postava. Není sobecká nebo tak, ale je prostě svá.

 ☺☺☺☺☺/☺☺☺☺☺

3 komentáře:

  1. Mně se první díl ani tolik nelíbil, ale ty další jsou mnohem, mnohem lepší... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Takže se mám asi ještě na co těšit :D

    OdpovědětVymazat
  3. určitě máš... ;) nejvíc se mi líbil právě druhý díl... :) a pak ještě 4.... :)

    OdpovědětVymazat