čtvrtek 13. října 2011

Review - Škola noci



 Název - Škola noci
 Autor - P.C a Kristin Cast
 Počet stran - okolo 1600
 Rok vydání  - 2010
 Nakladatelství -  Knižní klub





Anotace -
V úvodním dílu – Označené – nastoupí Zoey na speciální školu pro upíří mláďata a odhalí své mimořádné schopnosti, které ji předurčují stát se velekněžkou. Od tohoto okamžiku však – kromě běžných problémů dospívající dívky, mimo jiné zamilované do tří chlapů naráz – prochází mnoha, leckdy smrtelně nebezpečnými zkouškami. Ve Zrazené, Vyvolené a Nezkrotné čelí intrikám a děsivým proroctvím, zachraňuje kamarády a odhaluje nepřátele, aby se v Pronásledované postavila tváří v tvář pradávnému zlu a pokusila vyřešit si své komplikované vztahy.
Už je to pár pátků, co jsem četla tuto sérii. Když jsem četla první díl, hrozně se mi to líbilo. Kluci a nadpřirozeno = paráda! Ale vše časem přejde. Druhý díl mě neskutečně nudil, skoro nic až tak závratného se nestalo. Třetí díl byl už zase o něco lepší, ale prvnímu se nevyrovnal a čtvrtý také nic moc. U pátého se mi líbila obálka.

Zoey je strašně zvláštní postava. Abych to řekla přesně - nechápu ji. Je zamilovaná do Erika - do školního krasavce, ale podvede ho s učitelem a ještě chodí za svým ex - Heathem. Vždy všechno vyřeší jen a pouze ona. Ona je ta nejlepší a ta nejoblíbenější, ale její rodiče se s ní nechtějí vídat a jí zbyla jen její babička.

V Označené se mi líbilo, že upíři jsou tady pojati úplně jinak. Každé upíří mládě je označené půlměsícem na čele, ale jediná Zoey má znamení vybarvené. To si ji vybrala bohyně Nyx a tím Zoey ovládá všech pět živlů - oheň, vodu, zemi, vzduch a ducha.

Jenže se tu nesetkáme jen s upíry, ale také duchové, upíří zombie, různá božstva a dál a dál. Vždy je všechno jen o vlásek, ale všechno se zvládne. Jak jinak...

 Kdyby autorky neroztahovaly děj do několika knih, tak myslím, že by celá série dopadla o hodně lépe. Nevím, třeba se v šestém a sedmém díle všechno obrátilo a zlepšilo, ale nevím. Myslím, že když pokračování od pětky výše bude mít někdo známý tak si je přečtu, ale kupovat si je nebudu.

 Ale zase abych této sérii tak nekřivdila, tak si myslím, že české obálky nejsou tak špatné.





 ☺☺/☺☺☺☺☺

A to jen za první a třetí díl, kdy se opravdu něco dělo a stálo to za to. Dobrá ve čtvrtém se také něco málo dělo, ale znáte to...  ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat