pátek 13. března 2015

Neukončené série aneb nakladatelství nás týrají

Samozřejmě nadpis je brán s nadsázkou... i když :D Jistě mnoho z vás má rozečtenou sérii, kterou se rozhodlo nakladatelství nedokončit. Ať je to nedostatečný ohlas od čtenářů nebo nejsou práva na vydání v ČR či nedůvěra v budoucí prodejnost. Prostě nemáme pokračování! Člověk by se z toho zbláznil, když rozečte sérii, baví ho a pak bum! Šok v podobě věty... nakladatel neplánuje vydat tuto knihu. 

Vytvořila jsem si teda malý seznámek ( ...který bych nejraději obrečela... ) sérií, které si zaslouží dovydat.

Modrá krev 
Tuhle sérii mám moc ráda, když jsem ale viděla v Levných knihách třetí díl, tak už jsem věděla, že je něco špatně. Ihned jsem psala do BB/art a tam mi napsali, že už nebudou pokračovat ve vydávání. Nezbývá mi nic jiného než si vybrousit angličtinu a dočíst zbylé dva.

 

Lost in Time (Blue Bloods, #6)Gates of Paradise (Blue Bloods, #7) 


Železný král 
Opět dva nedovydané díly. Opravdu se mi líbila tato série svojí pohádkovostí. Byl to opravdu kouzelný příběh.

The Iron Queen (The Iron Fey, #3) The Iron Knight (The Iron Fey, #4)


Zahrada nesmrtelnosti 
První díl mě nadchl, druhý už tolik ne, ale pořád jsem byla hrozně zvědavá, jaký bude konec. 

 Sever (The Chemical Garden, #3) 


 Padlý svět
Tuhle sérii jsem ještě nerozečetla, díkybohu. Jinak by mě asi zase kleplo, že bych se nedočetla konce. Ale na první díl jsem slyšela kladné ohlasy, tak jsem ji měla zařazeno v to-read.

The Worlds We Make (Fallen World, #3)Those Who Lived (Fallen World #3.5) 


 Banka těl 
 I když má série jen dva díly, tak ani druhý nebude. První díl mě opravdu dostal, ten konec! Skvělé. Z toho jsem obzvlášť smutná, takže si myslím, že se k druhému dílu nakonec přinutím a dočtu :D
 
 Enders (Starters, #2) 

Andělé noci 
Ano, na první díl jsem hodně nadávala, protože mi neseděla hovorová čeština, ale když se ohlédnu zpátky, tak se mi příběh velice líbil. Možná tato kritika přiměla nakladatelství nedovydat sérii. Všimla jsem si totiž, že více lidem se to nelíbilo.  

Jealousy (Strange Angels, #3)Defiance (Strange Angels, #4)Reckoning (Strange Angels, #5)

Samozřejmě je jistě více sérii, které se dočkaly svého pokračování, ale tyhle mě mrzí asi nejvíc. Doufám, že se někdy třeba jiné nakladatelsví rozhodne knihy dovydat jako tomu bylo u Nástrojů smrti. ( Za což budu Knižnímu klubu žehnat ještě hodně dlouho :D ) 

4 komentáře:

  1. Tak padne náš svět má další díly????? Uáááááá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslela jsem si, že je to trilogie, taky jsem byla překvapená :D

      Vymazat
  2. Modrá krev už nebude??? cožeeee??? To snad ne! Sakra, říkala jsem si, že když už vydali 5 dílů, že to snad dovydají celé... ach jo, té série je škoda..
    Ale nejvíc mě štve série Horečka od K.M.Moning - vydali jen 3 díly a pak to Jota stopla.. přitom je to skvělá série, já jsem si ji moc oblíbila.. kdyby tomu udělali větší reklamu, tak by se prodávala jedna báseň.. Je to hrozná škoda :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě to hrozně štve, tu sérii jsem si taky oblíbila a najednou šmitec :O
      Tak to je zase novinka pro mě :O Myslela jsem, že to je jen delší prodleva mezi vydáním, sakra! Jo,kdyby to mělo reklamu jako třeba 50 odstínů šedi, to by byla pak jiná :D

      Vymazat