čtvrtek 28. března 2013

Review - Tygrovo prokletí

 




Název - Tygrovo prokletí
Autor - Colleen Houck
Díl - 1.
Počet stran - 405
Rok vydání - 2012
Nakladatelství - CooBoo








 Anotace -
Vášeň. Sudba. Čest. Byli byste ochotni to dát na misky vah, abyste mohli změnit svůj osud?
Sedmnáctiletou Kelsey Hayesovou by nejspíš ani ve snu nenapadlo, co jí čeká tohle léto; že se bude pokoušet zlomit tři sta let starou indickou kletbu. A to se záhadným bílým tygrem Renem. Na druhé straně zeměkoule. Ale přesně to se stane. Kelsey je vtažena do dobrodružství, kde na ni číhají temné síly, prastará magie a mystikou zahalené světy, v nichž není nic takové, jaké se na první pohled zdá. Nakonec musí riskovat vše, aby pochopila dávné proroctví a mohla tak kletbu zrušit navždy.
Prokletí tygra je prvním dílem romantické fantasy série, který vás strhne a zanechá ve vás pocit nenaplněné touhy

Reakce po dočtení - Takových nečekaných překvapení by mohlo být daleko víc!!!

248884_215223921831883_5033163_n_large
Kelsey žije sama s opatrovníky Sarah a Michaelem. O rodiče přišla při autobusové havárii. Nyní si ale hledá brigádu na prázdniny a dostane ji u cirkusu. Brigáda je s hrazeným ubytováním a stravou, co víc si na brigádu přát? První dny jsou docela těžké, ale lidé jsou přátelští a rychle mezi sebe Kelsey přijmou. Tu však velice zaujme krásný a majestátní bílý tygr Dhiren, který je hvězdou cirkusu. Jejím úkolem je se o něj starat, což jí vůbec nedělá potíže. Tygra si oblíbila a přistihla se, že i když má volno tak vyhledává jeho přítomnost. Čte mu a povídá si s ním. Jednoho dne ale přijde do cirkusu tajemný cizinec a chce převést tygra do ochranné organizace v Indii a Kelsey jede jako doprovod také. Jenže postupem cesty zjišťuje, že bílý tygr není obyčejný tygr, ale indický princ, na kterého byla vrhnuta kletba. Kelsey je rozhodnutá pomoci na cestě za zlomením kletby. Cesta je však dlouhá a velice nebezpečná ... a velkým množstvím překážek ...

 Knihu jsem si zamilovala a měla jsem ji přečtenou za chvilinku. Stránky se mi míhaly po rukama ani jsem nevěděla jak a já si převelice užívala neznámé indické prostředí a indickou mytologii. Úplně mě to dostalo! Originalita na mě působila jako sprcha po týdnu broděním se džunglí. I když jsem už zahlédla náznak milostného trojúhelníku, tak pevně doufám, že jen potřebuji brýle a žádný tam nebude! Ale byl by to opravdu typický trojúhelník, dva k sežrání krásní princové a jedna obyčejná holka ... dobře, tady asi ta originalita končí, ale stejně pořád doufám, že tam nic takového nebude.

Tumblr_mflpm6k3v21qjngvmo1_500_large
Tohle prostě bude u mě doma! ;)
Jediné, co je mi asi tak proti srsti je fakt, jak rychle ( a že to bylo opravdu ultrarychle!!! ) se Ren do Kelsey zamiloval. A samozřejmě také konec knihy, kdy se Kelsey sekla a začala plout proti proudu svých pocitů a myšlenek. V tu chvíli jsem ji chtěla mít vedle sebe a pořádně jí zatřást a křiknout ,,Prober se, holka!!!" To, že nechali jet sedmnácti-osmnáctiletou holku do Indie jsem moc neřešila. I když moji rodiče by zatarasili všechny okna a dveře (možná by nevynechali ani komín) a nikam bych jet nemohla.

Ale knihu jsem si opravdu užila a pokud si chcete přečíst něco o indických památkách, kultuře a také jídle, kterému nechala autorka docela velký kus prostoru, tak tahle kniha je to pravé ořechové.

☺☺☺☺☺/☺☺☺☺☺

5 komentářů:

  1. Kniha vypadá velice zajímavě- už delší dobu jsem se po ní koukala, ale nějak jsem se k ní nedostala. :D Moc hezká recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, tak to si ji určo přečti. Příběh je opravdu moc hezký ;) A děkuju ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky se mi docela líbila.. Ale teda celá ta série vedle sebe vypadá úžasně! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Četla jsem i druhý díl a moc mě to baví! Rozhodně se těším na další díly, ale konce jednotlivých knížek mě fakt štve :D Nejdřív Kels a teď i.... Nebudu prozrazovat :)

    OdpovědětVymazat
  5. právě mám před sebou dvacátou kapitolu... Kniha mě úplně pohltila. Já jesem vůbec čtenář (tygrovo prokletí je po dlouhatáncké době co nějakou čtu :( ) a musím říct, že je OPRAVDU SENZAČNÍ ! :) Jen se trochu začínam bát konce jak si to tu tak čtu. :D A mám prosbu, nepamatuji si, kde jsem knihu koupila, a potřebuji ty zbylé dily... Nemáte někdo typ kde to seženu ? Přes internet se mi moc nechce... Předem děkuji :)

    OdpovědětVymazat