úterý 27. listopadu 2012

Review - Můj soused ghúl

 



 Název - Můj soused ghúl, 
 Monster high
 Autor - Lisi Harrisonová
 Díl - 2.
 Rok vydání - 2012
 Počet stran - 243
 Nakladatelství - CooBoo









Anotace - 
Na Merstonovu střední chodí normální studenti, ale taky monstra a příšery neboli sabotéři obvyklých vlastností. Cleo byla královnou školy mezi SOVáky i normáky, ale teď na celé čáře vítězí Frankie a Melody. A teď se ještě ke všemu všichni ostatní SOVáci rozhodnou vystoupit ve filmu, který má dokázat, že vlastně vůbec nejsou nebezpeční. Proboha,vždyť je to nebezpečné!

 Reakce po dočtení - Skrytý podtext z normálního života... to se mi líbí!

284px-profile_art_-_cleo_de_nile_bossy_largeUž je to dlouho, co jsem četla Monster high, první díl, kdy se se vším seznamujeme. Hlavním tématem jsou kluci, oblečení a trochu v pozadí je i tajná organizase SOVáků. ( Sabotéři obvyklých vlastností ) Ale druhý díl už se více zaměřuje na problém, který sužuje ,,monstra,, už přes osmdesát let, kdy se naposledy snažili neskrývat se. Ale teď je tu mladá SOVačka Frankie, která má srdce (a nervy) na to, aby doložila důkazy, že tyto odlišné bytosti nemusejí býti nebezpečné. Snaží se, aby se nemuseli všichni skrývat a mohli žít své svobodné životy, ale někdy je sen zkrátka jen sen... 

Nyní jsou hlavní postavy Melody, Frankie i Cleo. Melody se snaží pomoci SOVákům v jejich revoluci. Je to kvůli Jacksonovi? Jejímu klukovi? Nebo že se snaží spřátelit s ostatními příšerami? Jenže možná, že ani ona sama není to, za co se považuje. Navíc kvůli videu, kde se Jackson proměňuje v D.J. Hydea, které natočila Beca je Melody zahnána do kouta. Frankie je zavřaná v laboratoři kvůli maléru ze školního večírku, ale navíc je šťastná, že i ostatní příšery chtějí podpořit její nadšení pro věc. Navíc ten normák Brett je k nakousnutí ... Cleo je povznesená a nechápe vůbec proč jsou ostatní tak nadšení z té ubohé Frankie! Zajímá se hlavně o to, aby byla v centru pozornosti a aby vyšlo to focení s Teen Vogue!

Jenže tajemství totožnosti příšer má blízko k odkrytí a to by už jejich život nebyl nikdy jako dřív. 

271px-profile_art_-_frankie_stein_scary_large Druhý díl mě zaujal daleko víc jak díl první. Nevím čím to bylo... jestli poutavější dějovou linkou o kterou se střídali tři postavy nebo chytlavější styl psaní... nevím. Ale jsem ráda, že i když je to četba spíše pro mladší čtenářky, tak že jsem se do toho dala. Monster high je teď dosti populární a ukazuje se to snad na všem... panenky, oblečení ... a když sestra viděla, co čtu, začala se mi smát :D 

Někdy mě chování Cleo opravdu zarazilo nebo jsem musela zakroutit očima... nu, však poznáte sami, ale opravdu to není postava, se kterou bych se mohla sžít. Myslím, že tou se stala Frankie. Je sympatická a prostě voltážově svá. Celkově druhý díl lepší a už jsem zvědavá na Kde je vlk, tam je hra, protože tam se setkáme s vlčicí Clawdine.

☺☺☺a půl/ ☺☺☺☺☺

 


2 komentáře:

  1. Túto sériu by som si rada prečítala, vyzerá moc zaujímavo 8)

    OdpovědětVymazat
  2. Ale nesmíš se nechat odradit prvním dojmem u prvního dílu, dvojka je už o něčem jiném ;)

    OdpovědětVymazat