pátek 9. listopadu 2012

Review - Kouzlení

 


 Název - Kouzlení
 Autor - Aprilynne Pikeová
 Díl - 2.
 Rok vydání - 2012
 Počet stran - 361
 Nakladatelství - Fortuna Libri










Anotace -
Pokračování románu Křídla Být florelou v lidském světě není úplně jednoduché. Kromě toho, že vám jednou do roka na zádech rozkvétá květ, musíte tajit záležitosti florel a florelů před lidmi. Laurel má naštěstí poměrně tolerantní rodiče a přítele Davida. Jak se jim ale bude líbit, že Laurel musí strávit dva měsíce ve florelí Akademii a začne tajemnou říši navštěvovat daleko častěji? Ani potíže z loňského roku hlavní hrdinku neopustí a znovu bude čelit nebezpečím nadpřirozeného světa. Podaří se jí se ochránit svou rodinu a přátele?

Reakce po dočtení - Takhle to ale nemá být!!!

Tumblr_m4dr9wwurj1r26xouo1_500_large
I když je to už půl roku, kdy se Laurel střetla s Jeremiahem Barnesem, stále se obává, že na ni někde čeká a přijde si pro ni. Florové se toho také obávají, tak se jí snaží ochránit tím, že jí poskytnou informace pro její obranu. Laurel tedy musí na prázdniny do Avalonské akademie. Obává se, ale hlavně se těší... co ji tam tak asi potká? Také se setká po půl roce s Tamanim ... ale matka Laurel z jejího dvouměsíčního vzdělávání není vůbec nadšená ... od té doby, co se dozvěděla, že je Laurel florela se chová převelice zvláštně a odtažitě. 

Dc7ybk_largeV Avalonu je to krásné. Všude květiny a florely, před kterými nemusí nic skrývat... ale Laurel se zde necítí jako doma. Ostatní se na Laurel dívají zvláštně ... a ty společenské formality, které se v Avalonu praktikují... co to je? Laurel se pilně snaží, ale učivo jí moc nejde... doufá, že praxe vše napraví.

Když přijde domů - do lidského světa - je šťastná. Začíná se učit, jak být florela, je se svými rodiči a svým klukem Davidem. I když někdy slyší volání Avalonu a myšlenky na Tamaniho ji někdy překvapují, nic jí nechybí. Jenže brzy se ukáže, že její štěstí nemělo dlouhého trvání, a že trollové jsou na její stopě...

208150_10151051627702477_1530080666_n_large
Na druhý díl jsem se skutečně těšila. První díl - Křídla - se mi dostala pod kůži a já se na Avalon a florely moc těšila. Na začátku mě udivilo, že se Laurel pro tento díl rozhodla pro Davida ... kdo neví - Team Tamani :D Přijde mi, že autorka se už plně rozhodla, co od příběhu chce. Druhý díl je daleko promyšlenější a je tu náznak tajemna s novou postavou - Kleou... lovkyní trollů. 

Který díl se mi líbil víc? To je opravdu těžká otázka, ale jelikož je v druhém dílu zvýhodněn David, tak já si asi vybírám díl první. Nesnáším, když si hlavní hrdinka vybere hrdinu, kterého já nemám ráda :D Co nyní říct? Myslím, že se v Iluzích máme ještě na co těšit, protože potíže s trolly druhý dílem jistě nekončí.

☺☺☺☺/☺☺☺☺☺

2 komentáře:

  1. Ja zase milujem Davida a neznášam Tamaniho 8D
    Takže mne by sa tento diel asi páčil viac 8D

    OdpovědětVymazat
  2. Ešišku, tak to asi radši ani nečti Iluze :D

    OdpovědětVymazat