úterý 23. října 2012

Review - Vykoupení

 



Název - Vykoupení
Autor - Lauren Kate
Díl - 4. 
Rok vydání - 2012
Počet stran - 311
Nakladatelství - Knižní Klub










 Anotace - 
Luce a Danielovi dochází čas. Aby Luciferovi zabránili vymazat minulost, musejí najít místo, kde andělé dopadli na Zemi. V patách mají temné síly a Daniel netuší, zda to ještě dokáže – žít, jen aby Luce znovu a znovu ztrácel. Schyluje se k osudové bitvě, po níž zůstanou na bojišti mrtví lidé... a andělský prach. Kdo přinese největší oběť? A komu se zlomí srdce?

 Reakce po dočtení - Mít taková křídla, nezlobila bych se...

Rnhkstjlyvg_largeVykoupení začíná přesně ve chvíli, kdy skončila kniha Vytržení. Tedy v době, kdy Lucifer vyvolal starý Pád. Pokud by se Luciferovi povedl jeho plán, následky by byly katastrofální, protože by se vymazaly dějiny několik tisíců let nazpátek. 

A je na Danielovi, Luce a na jejich andělských přátelích aby to zastavili. Snaží se tedy najít místo, kde padli, aby mohli zabránit dalšímu postupu bývalé Jitřenky. Jenže to nebude vůbec lehké. Nový Pád bude trvat pouhých devět dní a naše skupinka má tedy jen devět dní na jejich plán, který spočívá v tom, že pomocí 3 prastarých relikvií objeví místo Pádu a na tomto místě se pak odehraje závěr příběhu ... 

3 relikvie, 3 místa na světě, kde by mohli být ukryté. Naši přátelé se tedy rozdělují a vyrážejí do Benátek, Vídně a Avignonu, aby zde našli ztracené předměty ... zoufalé chvíle si žádají zoufalé činy a zde se takový čin ukáže v propojení sil Vyhnanců s anděly. Ale na místo nepřátel se staví Stupnice -  skupina, která si bláznivým způsobem myslí, že jedná ve jménu Boha zatímco jen pustoší s nechala si až nebezpečně moc narůst nos nahoru. 

____angels_wings_____by_memphis86_largeJazýček vah se nesmí nijak vychýlit, jinak by se mohl skutečnost Apokalypsa ... změní tedy jediný anděl, který se ještě nevyslovil směr děje? A kdo nakonec bude tímto andělem? 

Autorka se snažila nabudit dojem tajemna a nebezpečí z Lucifera, ale stejně se její směr stočil k romantice, která je u ní hlavním tématem. Proto se mi možná začátek téhle knihy četl tak špatně. Celá série ( kromě prvního dílu Pád ) je na mě moc romantická, až moc o lásce. Neříkám, že je to špatně, ale tím, že nejsem  zamilovaná jako Luce se nemůžu do její postavy vžít. Luce a její zvláštní chování jsem vydýchávala až do poloviny knihy, kdy jsem se někdy neubránila protočení očí nad jejími úvahami či činy. Ale po té větší poloviny už jsem přestala odpočítávat stránky a četlo se mi o hodně lépe. 

Tumblr_m46e4lcbr41r8vnhlo1_500_largeV knize narazíme na všechny naše staré známé... narazíme i na nové postavy... a i když jsem Team Daniel, tak lituju příznivce Cama, protože toho je tady až k pláči málo!!! A jeho vtipné poznámky mi tady opravdu chyběly... 

Lauren mi přišla místy zbrklá a postavám kladla špatné otázky, ale jak už jsem řekla druhá polovina knihy je úplně o něčem jiném a hlavně ten konec!!!  Nechci spoilerovat, ale ten konec mě dostal... nevím, jak jsem čekala, že to skončí, ale autorka mě dokázala překvapit a klobouk dolů za to. I když se zdá, že je moje recenze převážně záporná, tak se nenechte zmást. Kniha se mi líbila. A ten konec, lidi!!! :D

☺☺☺☺/☺☺☺☺☺
Rozšoupla jsem se a dala jsem kniha nakonec 4 bodíky... když už je to ten poslední díl... a ta obálky taky započítávám že jo ;) 

557379_243754745745691_46205202_n_large
                                    Daniel                       Cam
 A teď se přiznejte!!! Komu jste fandili? Jaká očka vás zaujala? ;)

3 komentáře:

  1. Krásná recenze! Bohužel jsem ještě nečetla ani první díl, což mě HORZNĚ štve, ale nějak se k němu nemůžu dostat.. grrr :/

    OdpovědětVymazat
  2. Musím souhlasit, ten konec mě taky dostal.... Aj sem u toho brečela.... :) Bylo to fakt hezké zakončení. Akorát mě mrzí že se tam tak Cam moc neobjevoval.

    OdpovědětVymazat
  3. JuliaR - Děkuju moc ;) První díl se mi líbil z celé série snad nejvíc. Oni ty obálky strašně motivují, viď? :D Ale určo se to jednou povede ;)

    Angelina - Jo, ten konec!!! :D Byl neobvyklý a toho si já cením a taky mě štvalo, že se Cam někam ztratil a autorka na něj skoro zapomněla :( ;)

    OdpovědětVymazat