středa 29. srpna 2012

Waiting on Wednesday - 8

 
Waiting on Wednesday od Jill z blogu Breaking of the Spine. Cílem je vybrat si knihu, kterou chcete přečíst. Je jedno jestli má teprve vyjít nebo už vyšla nebo jestli je česká či americká.  



Třináct relikvií 

Michael Scott a Colette Freedman 


Vyšlo u Knižního Klubu, 2012





 
 
 
Anotace - 
Třináct prastarých relikvií, tajuplných, nesmírně mocných magických předmětů, které dokážou vykonat zázraky, ať už v dobrém, či ve zlém, bylo naposledy pohromadě za časů krále Artuše. Tehdy byly používány k vyhnání pokolení démonů z tohoto světa a k uzavření průchodu, který svět lidí a svět démonů spojuje. Boj s démony stál krále Artuše život.

Čas statečných rytířů pominul a relikvie byly rozděleny mezi Strážce, potomky původních držitelů relikvií. Jejich rodiny střežily posvátné předměty přes dva tisíce let. Nyní však potomky těchto rodin kdosi začal bez milosti vraždit a snaží se relikvie opět shromáždit. Jedna ze Strážkyň před smrtí svěří tajemství Sarah, mladé bankovní úřednici, a pověří ji, aby zprávu předala Owenovi, který se má stát příštím Strážcem. Nepodaří-li se Sarah a Owenovi Strážce shromáždit a zachránit relikvie, nastane konec světa a démoni se vrátí na tento svět.
 
Book-Trailer
 
 
Tuto knihu jsem si vybrala opravdu hlavně kvůli spisovateli Scottovi, jelikož se mi zdá, že je tento autor nedoceňovaný nebo i málo známý. Scott je odborník přes historii a takové ty ,,blbůstky,, které já (blázen do historie) mám moc ráda. Autorku Colette neznám. Dnes jsem se na knihu byla podívat v Buxu a docela mě udivilo, jak je obálka na pohled pěkná. Dominantou je samozřejmě lesklý meč v popředí, ale v pozadí se rýsuje Londýn... Na tuhle knihu se určitě někdy podívám!

3 komentáře:

  1. Přesně :D Škoda, že Vánoce jsou za tak dlouho :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ta obálka vypadá skvěle :) A jo, chtělo by to Vánoce...tak každej měsíc jedny :D

    OdpovědětVymazat