neděle 26. srpna 2012

Posuď knihu podle obalu - 55

Toto meme je pořádané kažkou neděli Syki z knižního doupěte. Cílem je vybrat si jakoukoliv obálku. Českou nebo originál? Na tom nezáleží, hlavní je, aby jste popsali obálku. Proč se Vám líbí nebo nelíbí, co Vás zaujalo... Více informací tady
 
 
 
 
 Anna krví oděná
 
Kendare Blake
 
Leden 2013, Baronet
 
 Anotace -
Cas Lowood zdědil vzácné poslání: zabíjí mrtvé.
Před ním to dělal jeho otec, dokud nebyl hrůzně zavražděn duchem, kterého měl zabít. Vyzbrojen otcovým tajemným a smrtícím athame, Cas cestuje po zemi se svou čarodějnickou matkou a kocourem, který větří duchy. Společně se vydávají po stopách legend a místního folklóru a snaží se držet krok s mrtvými zabijáky. Otravné věci jako budoucnost neřeší a přátele si drží od těla.
Když přijedou do nového města, aby našli ducha, jemuž místní říkají Anna krví oděná, nečeká Cas nic než obvyklou rutinu: nastěhovat se, vypátrat a zabít. Místo toho ale najde běsnící prokletou dívku, přízrak, s jakým se dosud nesetkal. Stále nosí šaty, které měla na sobě v den své brutální vraždy roku 1958. Tehdy byly bílé, ale teď jsou rudě potřísněné a kape z nich krev. Od své smrti Anna zabíjí každého, kdo se opováží vstoupit do jejího opuštěného viktoriánského domu, kterému kdysi říkala domov.
Avšak z nějakého důvodu Casův život ušetří. .
 
Tahle obálka mě úplně dostala. Už dřív jsem se na ni dívala a doufala, že by tady u nás mohla vyjít a teď! Páni, nečekala jsem, že se to opravdu stane. Baronet prý potvrdil, že ponechá originální obálku, takže muchachá :D Anna na obálce je záhadně k nám otočená zády, s názvem docela ladí její červené punčochy se zamazanými šaty. Červené listí, které je na coveru krásně pozvedne celek a mlha s domem v povzdálí nabuzují tajemno. A anotace ... hm....;)

5 komentářů:

  1. Jo, tahle obálka se mi taky moc líbí .)

    OdpovědětVymazat
  2. Anna Dressed in Blood má opravdu úžasnou obálku, je náramně povedená a myslím, že ke knize krásně sedí..... jsem opravdu moc ráda, že Baronet nechává původní obálku, protože tato ke knize opravdu sedí a nějak si jinou obálku k Anně nedokážu představit :))))) Moc hezky posouzené, jako vždy :)))

    OdpovědětVymazat
  3. Bojím sa tej tety 8_( nikdy nechoď sama do cudzieho domu! 8D

    OdpovědětVymazat
  4. WAU :D teda ta obálka je nádherná a anotace mě docela navnadila, takže až tady vyjde tak si jí kupuju :D

    OdpovědětVymazat
  5. Takže holky, myslím, že jsme se všechny shodly :D Hezká obálka, která nahání strach, ale sejně si ji koupíme :D

    OdpovědětVymazat