pondělí 9. července 2012

Review - Kočičí zlato





Název - Kočičí zlato
Autor - Amy Reeder Hadley
Díl - 1. 
Rok vydání - 2007
Počet stran - 184
Nakladatelství - Klokan







Anotace - 
Každá dívka ví, jak snadné je zamilovat se. Jenže není všechno zlato, co se třpytí, kluci jsou prostě nemožní a z lásky se často stane pěkné trápení. Poučená Penny už toho má opravdu dost. Rozhodne se zahájit dívčí válku a vytvořit vlastní tajný klub, který by odhaloval pravou tvář všech proradných krasavců na jejich střední škole. Ale boj proti klukům bude mnohem těžší, než se zprvu zdálo.

Reakce po dočtení - Páni, tak to bychom potřebovali i na naší škole!

Kliknutím na obrázek zavřete oknoPenny žije jen se svým otcem pohodový život. To, že nemá svoji mámu si snaží vynahradit šitím, ve kterém skutečně vyniká. Šije si oblečení pro sebe a touží se stít návrhářkou. Blíže ke svému snu je, když má možnost ušít pro celou školu kostýmy na Halloweenský ples. Jenomže šití je zdlouhavá práce a Penny tím pádem nemá vůbec čas na školu, což se nelíbí jejímu otci. Proč Penniin otec nemůže pochopit, jak je šití pro ni důležité? 

Jenže přece jen se do učení donutí... a najde zajímavou věc v učebnici biologie. A to pyrit. Bláznovo - Kočičí zlato. Dočte se  o něm, že je to kámen vyhlížející jako zlato, ale přes všechen ten třpyt je tento minerál bezcenný. V mysli se jí ihned vybaví školní kluci, kteří také napovrch vypadají jako hodní, ale k dívkám se chovají hrozně. A s tímto faktem Penny rozjede zajímavou akci, kdy založí Biologický kroužek. Ale to je pouze zástěrka pro tajné schůze dívek, které ,,zbrojí,, proti školním machrům. 

Jenže Amorův šíp zastihne i nepřipravenou Penny ... a hned v dvojím provedení. Na obzoru je krásný, bohatý mladík nebo pohodový Hippie. Který z těch dvou si najde cestu k srdci Penny?

Tato americká manga se mi opravdu moc líbila. Zasmála jsem se u ní jako dlouho ne a její originalita se musí ocenit. Je spíše pro dívky, protože se zde ,,bojuje,, proti klukům. Nevím, jestli by si nějaký kluk chtěl počíst, že je pyrit ;) Na svazku se mi líbila i kreativita kostýmů a nápad, že koníček hlavní postavy je šití. No povězte, kde jste tohle viděli? Kočičí zlato doporučuji všem, kteří se chtějí pobavit

                   „Jednous mě oklamal, ale to už je pryč. Teď zlato bláznovo, třes se a křič!"

                    ☺☺☺☺☺/☺☺☺☺☺

3 komentáře:

  1. Když jsem to před 3 roky četla, taktéž jsem to ohodnotila 5/5... A udělala bych to asi i teď... Strašně mě však naštvalo, že nevydali pokračování :/

    OdpovědětVymazat
  2. Už jsem jí měla doma, ale nedočetla jsem jí :-D.

    OdpovědětVymazat
  3. Kapitánka Nemo - Mě se taky hrozně líbila, člověk se u toho skvěle pobaví ;) Taky mě to hrozně štve, zaslouží si to pokračování! ;)

    Flash - Jakpato! Vždyť to má jen pár stránek :D

    OdpovědětVymazat