úterý 10. července 2012

Rc review - Krvavá romance

Největší obrázek výrobku Krvavá romance - Polibek nesmrtelnosti


 Název - Krvavá romance, Polibek nesmrtelnosti
 Autor - Alice Moon
 Díl - 1.
 Počet stran - 247
 Rok vydání v ČR - 2012
 Rok vydání ve světě - 2011
 Překlad - Michaela Škultéty
 Nakladatelství - Fragment






Oficiální anotace -
Jako by nestačilo, že je Sára osamělá a nemá mnoho přátel, neustále ji navíc pronásledují hororové sny. Když na začátku školního roku nastoupí do Sářiny třídy nový kluk Dustin, její život se převrátí naruby. K tajemnému spolužákovi ji něco nevysvětlitelně přitahuje. Zdá se jí, že je spojuje jakési neznámé, velmi silné pouto. Sářina jediná kamarádka May se jí však snaží Dustina rozmluvit. Co před Sárou skrývá? Kdo je záhadný Dustin a jaké je jeho tajemství?


 Proč jsem si knihu chtěla přečíst 
Na tuto knihu jsem četla mnoho záporných recenzích. Čtenáři často knih přirovnávají k jiným titulům a mě to nedalo spát a sama jsem se pustila do čtení. 

Autorka 
Alice se narodila v Madisonu ve Wisconsinu roku 1978. Stala se tlumočnicí a pracovala pro různá zahraniční vydavatelství a noviny. Vždy se ráda toulala po lesích a byla v přírodě a vymýšlela fiktivní příběhy. A právě zde ji napadla myšlenka na Krvavou romanci. Před dvěma lety se Alice odstěhovala za svým přítelem do Německa. Dnes již žije v Norimberku a pracuje jako autorka a překladatelka.

 Příběh aneb co se  tady děje
7423298248_263464a186_z_largeSára je tichá dívka, která se do malého a nudného městečka Rapids přistěhovala před rokem. I když je Sára považována za tu milou, hezkou a tichou dívku, tak moc kamarádů nemá. I když se baví s královnami školy - s Carol a Annou, tak pro Sáru je jediná kamarádka Maya. A ta se po příchodu nového studenta změnila ... a po příchodu neobyčejného studenta ... totiž Dustina, kluka, který Sáru přitahuje jako nikdo předtím. Navazují oční kontakty, ale Dustin jinak nedává najevo, že by o Sáru měl zájem a to jí nedá spát. 

Sářina maminka má o svoji dceru strach, protože když se po úmrtí otce odstěhovali z Chicaga byla tam zabitá dívka a chlapec. Zvláštní ... v těle neměli ani kapku krve ... Jenže minulost je někdy blíže než se zdá. 

A to se týká i Dustina... i když se své touhy snaží kontrolovat, i jeho minulost ho stíhá čím dál rychleji ... a tajemná ONA přichází společně s bolestí, krutostí a smrtí. 

Postavy 
Tumblr_m62msbq3eu1r9waflo1_500_largeSára byla po celý příběh strašně depresivní postavou. Ani nevím, zda tam zažila něco, čemu by se dalo říkat šťastný okamžik. Rozebírala matčin milostný život, svůj milostný život, ... měla toho hodně a pak to také trochu pokulhávalo s psychikou.  Dustin byl typický romantický hrdina ... snažil se předělat sám sebe, i své okolí. Navíc jsem jeho chování často nechápala, co se týče ... mnoho věcí. Maya je dívka mnoha tváří. Ukázala nám dvě a kdo ví, kolik jich ještě má? Sára znala Mayu jako tichou kamarádku, ale poznala ji i jako drsnou cizinku ...

Pro mě nejsympatičtější postavou knihy, byl jednoznačně Jonathan. Sympatický blonďatý chlapec mohl mít v knize i větší roli. Vnášel do příběhu kousek reálnosti a veselosti. Královna školy, Clara, je velice oblíbená a její stín Anna také. Obě jsou krásné ... bude jedna z nich přitahovat Dustina? Nebo se rozhodne jinak?

Co si o knize myslím! 
88e18176473c24af7d4dce205062287b_largeSára mi už jako hlavní postava nesedla od začátku. Byla na mě moc přecitlivělá a všemu se zaručeně chtěla dostat na kloub, i když ji pak buď výsledek děsil nebo rovnou utekla. A i kdybych se na příběh dívala jako vypravěč, tak mi ani děj nesedl.

Autorka se za každou cenu snažila nabudit pocit tajemna, hlavně co se týkalo Dustina, a i když už sama hrdinka věděla, co je Dustin zač, tak to moc nerozváděla. Upíři se přece vyskytují  v realitě pořád ...no ne?

Ale abych knihu jen nehanila, tak musím uznat, že se mi líbily pohledy z obou stran hlavních hrdinů a posledních pár stránek se skutečně povedlo. Škoda, že si to autorka šetřila až na samotný sklonek knihy.


Tímto bych chtěla poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku. 

Krvavou romanci si můžete objednat na oficiálních stránkách nakladatelství Fragment


Žádné komentáře:

Okomentovat