pondělí 21. května 2012

Věty mého srdce - 2

Cílem tohoto pondělního meme je, abych ukázala jaký kousek z knihy mě zaujal a proč.
Toto meme pořádá  Knižního útočiště   


   Temná akademie  - Vyvolení 

Gabriella Poole

Darkova akademie je škola jako žádná jiná! Každý semestr se stěhuje na nějaké nové úžasné místo a studují tu jen neuvěřitelně krásní a inteligentní mladí lidé. A čím více se toho nová zahraniční studentka Cassie Bellová o Akademii dozvídá, tím je zvědavější...Jaká zlověstná tajemství střeží Vyvolení – skupina vybraných studentů, kteří se od nezasvěcených drží dál? Kdo je tajemný cizinec, který se v noci potuluje po chodbách? A co se doopravdy stalo před rokem, kdy tu za záhadných okolností zemřela studentka? Cassie zjišťuje, že vědět málo je sice nebezpečné, ale vědět příliš mnoho ji může zabít.



Věty mého srdce - 
V záhybu schodů stál chlapec, oblečený v bezchybném, stylovém černém obleku. V ruce držel otevřenou knihu, ale nečetl. Soustředěně Cassie sledoval a vypadalo to, jako by zadržoval dech. Čekala by, že mu bude trapně, ale dál na ni hleděl. Jeho tmavé, průzračné oči ulpěly na těch jejích, ale  neusmál se. Cassie také ne. Opět ucítila ten pocit vzadu na krku. Jeho odvaha ji svým způsobem fascinovala, ale jestli on neuhne pohledem, proč by měla ona? 

A proč? 
Vybrala jsem si opět část, kdy se hlavní hrdinka setká s mým knižním favoritem. A to je zde právě Ranjit. Nezvyklé jméno... ale díky jeho nebezpečnosti a tajemnosti mi to tak nevadí.  Autorka si dobře rozehrála karty, kdy nám představila hned několik kandidátů pro Cassiino srdce... který to bude???

Žádné komentáře:

Okomentovat