úterý 29. května 2012

RC review - Lovkyně snů, Vstříc temnotě

Největší obrázek výrobku Lovkyně snů – Vstříc temnotě 


Název - Lovkyně snů, Vstříc temnotě
Autor - Lisa McMann
Díl - 2. 
Rok vydání v ČR - 2012
Rok vydání ve světě - 2009
Překlad - Čeněk Matocha
Počet stran - 256
Nakladatelství - Fragment





Oficiální anotace - 
Některé noční můry nekončí… Zvlášť když se nechtěně dostáváte do snů druhých…

Jmenuju se Janie. Je mi teprve sedmnáct, ale skutečnost pro mě začíná být horší než sny.
Na Fieldridgeské střední škole se dějí znepokojivé věci. Přesto nikdo nechce promluvit a ani vyšetřování nikam nevede. Co je však ještě horší, začínám odhalovat pravdu o sobě a o svých schopnostech - a ta je pochmurná. Vážně, krutě pochmurná…


Proč jsem si knihu chtěla přečíst? 
Tato knižní série má velké příznivce nebo naopak velké odpůrce. Já zapadám do té první skupiny, protože jak už jsem psala v recenzi na první díl, tak se mi nehorázně moc zalíbil příběh o snech.

Příběh aneb co se tady děje!
Janie stále žije ve světě, který je přesvědčený, že sen je jen sen a nic z toho se nikdy nestalo. Ovšem to je pro Janie zásadní lež. Musí prožívat každou noční můru lidí, kteří se nacházejí v její blízkosti. Bohužel v její blízkosti se nyní nachází u Janiin přítel Cabel... Janie naplno využívá své schopnosti, díky kterým se snaží vypátrat zajímavé informace pro tajnou policii, kde začala spolupracovat s kapitánkou. 

Do kapitánčiny kanceláře se však dostane zajímavý telefonát, který nabádá policii, že se ve škole nachází učitel, zneužívající studentky. Jenže sny Janie vůbec nepomáhají s tímto případem, tak se sama snaží přijít  na kloub celé akci, což se Cabelovi vůbec nelíbí... 

Janie se dostane do rukou deník slečny Stubinové, kde si čte zajímavé postřehy z jejího života Lovkyně snů. Avšak pravda vždycky nemusí být to nejhezčí co nás může potkat,... 

Postavy
Janie je mi už od prvního dílu sympatická a ani tady se to nemění. Je svá, nestydí se, že není bohatá jako její vrstevníci a dokáže si poradit sama s mnoha věcmi. I když někdy je lepší svěřit se! Cabel. Tak u toho mám opravdu problém vyslovit jeho jméno. A myslím si, že nejsem jediná. Tak se přiznejte, kdo mu ještě říká ,,Kabel,,? V druhém dílu mu přišel Cabel už takový jiný. I když se snažil Janie usnadnit všechno, co jen šlo, tak jsem se přistihla, že mi párkrát šel na nervy. Objevuje se nám tu i pár nových postav. Převážně učitelů mezi kterými Janie hledá toho pravého mizeru. 

Ale jsou tu i staré známé postavy jako slečna Stubinová ve snech, kapitánka, kamarádka Carie, Janiina matka, ...

Co si o knize myslím!
Knihu jsem si vysloveně užívala a opravdu ji doporučuji, když si chcete od okolí odpočinout. Je to oddechová kniha, která neurazí a zasmějete se u ní. Co se mi na knize opravdu líbí jsou kapitoly nebo úseky, na které je kniha rozdělena. Ani nevíte, že jste knihu přečetli, jak vám to rychle uteklo. 

Na styl psaní autorky už jsem si zvykla a se zábavným překladem jsem neměla sebemenší potíž. Jsem opravdu zvědavá, jak tato série dopadne, protože mě příběh Janie a Cabela zaujal, vás ne? ;)


Tímto bych chtěla velice poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku. 

Lovkyni snů si můžete koupit na oficiálních stránkách Fragmentu.

2 komentáře:

  1. Mne sa tento diel tiež moc lúbil 8) Priznám sa, že z prvého som moc nadšená nebola, zdal sa mi trochu suchší, ale ten námet o snoch je perfektný 8)
    Teším sa na 3. časť 8)

    http://readandwatchlikeme.blogspot.com/2012/05/v-zajati-snov-precitnutie-1.html

    http://readandwatchlikeme.blogspot.com/2012/05/v-zajati-snov-zatmenie-2.html

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím, taky jsem si musela napřed zvyknout sna styl psaní, pak už se mi to líbilo ;) Jé, děkuju, ráda se podívám na tvé recenze ;))

    OdpovědětVymazat