neděle 8. dubna 2012

Posuď knihu podle obalu - 43


Toto meme je pořádané každou neděli Syki z Knižního doupěte. Cílem je vybrat si jakoukoliv obálku knihy a popsat, co vás na ni zaujalo, proč se vám líbí nebo nelíbí,... 
                                                         Více informací najdete tady.
 
 
 
 
 
 
 
Krevní msta ( Kronika Drakeových )

Alyxandra Harvey


Vyjde 11.4. 2012






 
 
Anotace - 
Druhý díl dobrodružství mladých (a zamilovaných) upírů...
Nejlepší odplatou je láska. Logan Drake má plné ruce práce s hrou na roztomilého prince u upírského královského dvora své matky Heleny a ochraňováním své sestry Solange před nebezpečným a mocichtivým Leanderem Montmartrem. Už vůbec nemá čas na další komplikace ze strany někoho naprosto nečekaného – od Isabeau St. Croix, dívky z tajuplného kmene Houndů, se zjizvenýma rukama a znepokojujícím pohledem. Bojovnice Isabeau ví, co chce: zabít muže, který ji proměnil v upírku a pak ji na 200 let pohřbil. Logan ji od jejího záměru rozptyluje – kouzelně, něžně, nádherně… jenže existují pouta tak pevná, že se nedají rozetnout, a existují vazby tak důležité, že se nedají ignorovat.

Na cestě ze sídla Drakeových do jeskyní Isabeauina kmene a do chřtánu nepřítele musí Logan a Isabeau volit mezi svou láskou a prastarou krevní mstou.


Jsem ráda, že se nakladatelství  umoudřilo a nepoužilo obálku, která je zobrazena na coveru prvního dílu. I když je škoda, že není použit originál, tak tenhle také není špatný. Zpočátku jsem měla trochu problém odhadnout jestli je to žena nebo muž, ale rozhodla jsem se pro ženu, protože  muž by si asi nevzal takové prstýnky a navíc to více sedí na pomstichtivou Isabeu. Pozadí vyřešili dřevenou stěnou jako u minulého dílu, to je dobře, protože se tak díly propojily. Nejdominantnější věcí na coveru je jistě zdobený meč, který barevně ladí s názvem knihy.




6 komentářů:

  1. Ta slečna na obálce mi šíleně připomíná Amy Lee ... není to ona? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? Mě vůbec :DD taky posloucháš Evanescence, viď? :D

      Vymazat
    2. Jo jo, je to jedna z mých nejoblíbenějších skupin :D No, fakt je, že Amy je hezčí :)

      Vymazat
  2. Myanmar: Je to chlap, četla jsem to u Syki. ;-)
    Haiska: Díky, že jsi se zůčastnila soutěže, jenom ti chci říct, že jsem na Facebooku i jako stránka - chodím na ni častěji, než na profil. https://www.facebook.com/pages/Ells/195191073864475 :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chlap? Tohle a chlap? :D Můj ty bože, světe, kam se to ženeš? :D

      Vymazat
  3. To je jasnej chlap Haisí. Asi už ti z toho čtení blbne zrak ;). Ale s tima prstínkama máš pravdu na chlapa jsou trochu jemňoulinký. A Amy Lee? Ta je opravdu hezčí než ten chlapák. Ale popravdě zajímalo by mě jak by ona vypadala na nějaké obálce :D

    OdpovědětVymazat