sobota 28. dubna 2012

Review - Tajný kruh, Otrokyně







Název - Tajný kruh, Otrokyně
Autor - L. J. Smith 
Díl - 2. 
Počet stran -220
Rok vydání - 2011
Nakladatelství - CooBoo









 Anotace - 
 Pokračování strhujícího příběhu moderních čarodějek! Po zasvěcení do Tajného kruhu mladých čarodějek se Cassie opájí svou nově nalezenou mocí, která je stejně návyková jako nebezpečná. Octne se mezi dvěma soupeřícími klany a záhy stojí před zásadním životním rozhodnutím: Má zradit ty, které miluje, nebo se doznat a riskovat tak vyhoštění z kruhu?

Reakce po dočtení -  Všechno zachraňuje Faye... :D

Recenze může naspoilerovat první díl.

Celý Cassien život se změnil. Našla svoje místo, i když je to na tajemném místě zvané New Salem s partou, které se všichni bojí a jen zasvěcení ví, že ta banda mladých lidí jsou čarodějové. Ale s nálezem křišťálové lebky, se nad městem vznáší opar nebezpeší. Tajemství, které mají mezi sebou Cassie a Faye začíná být docela problémové a Cassie  není zrovna nadšená z vylomeností, které si na ni Faye přichystala. Ale pomalu si naše hrdinka uvědomuje, že možná není zrozená pro dobro... co když patří k té temné straně?

Jenže nebezpečí a tajné mocnosti na sebe nenechají dlouho čekat a na ostrově zemře další člověk. Kdy to skončí? Kdo zatím stojí? A sjednotí se Kruh někdy?

Druhý díl byl takový... občasně záživný. Samozřejmě tu nastaly zvraty, u kterých jste si rozrušením křupaly klouby u rukou, ale pak nastaly pasáže, u kterých se nedalo dělat nic jiného, než si pořádně zazývat a spát.

Nyní jsem nehorázně ráda, že jsem již tuto sírii přečetla ( Příští týden už recenze na Moc ) protože seriál mě nehorázně moc omrzel asi po třinácti dílech, takže aspoň vím, že to Smith  vymyslela lépe. Nevím proč, ale vždy mě nehorázně naštve, když v seriálu nebo knížce zamění barvu vlasů. Vím, že je to jen taková drobnost, ale já si tu postavu představím a pak v závěru vypadá úplně jinak... tak to jsme trochu odbočili ;) 

V Otrokyni jsme se více poznali se členy Kruhu, zejména s Faye. Bylo docela hezké ji trochu více poznat, protože tato postava je mi docla sympatická. Vím, že škodí Cassie jak může, ale dokáže upoutat svým charakterem a její tvrdohlavost se mi zamlouvá.  Nevíc je to jedna z mála postav, které jsou si alespoň trochu podobné s knihou.

+ Tato obálka se mi líbí nejvíce z celé série. Nejspíš je to tím, že to nevypadá tak uměle, jako ty ostatní poloviny obličejů, ve kterých se Smith opravdu vyžívá :D


☺☺☺/☺☺☺☺☺

 




4 komentáře:

  1. Tuhle sérii bych si chtěla přečíst, abych věděla, jaká je Smith spisovatelka i v jiných "kruzích". Možná jednou si jí pořídím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viděla jsi seriál? Jestli ne, tak by se ti to mohlo líbit ;) Třeba od Smith mám ráda Temné vize ;)

      Vymazat
  2. DÁVÁM PLNÝ POČeT SMAJLŮ :-d

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle série se ti asi hodně líbí, viď? ;);) čarodějnice jsou docela ještě neokoukané téma, takže je to docela oddych od toho všeho ;)

      Vymazat