úterý 3. dubna 2012

Review - Andělé noci

 



Název - Andělé noci
Autor - Lili. St. Crow
Díl - 1.
Počet stran - 271
Rok vydání - 2012
Nakladatelství - BB/art








 
Anotace - 
Skutečný svět je plný hrůz. Jen se zeptejte šestnáctileté osiřelé holky Dru Andersonové, drsňačky, která sama sejmula slušnou porci padouchů. Je ozbrojená, nebezpečná a připravená nejdřív zabíjet a teprve pak se ptát. Takže jí chvíli potrvá, než přijde na to, komu může důvěřovat... Dru Andersonová je „divná“, kam až její paměť sahá. Cestuje s otcem od města k městu a loví strašidelné noční potvory. Je to zvláštní život, ale dobrý – dokud všechno nevybouchne v ledovém, zchátralém městě v Dakotě, když se jí kuchyňskými dveřmi vláme do domu hladový zombie. Osamocená a k smrti vyděšená Dru se ocitne v pasti, a bude potřebovat veškerý svůj důvtip a zkušenosti získané při tréninku, aby vyvázla živá. Příšery se rozhodly oplatit svým pronásledovatelům stejnou mincí, a tentokrát je na pořadu dne Dru. Šance na přežití? Mizivá až žádná. Pokud nevydrží do svítání, je po všem...
 
Reakce do dočtení - Páni, ten Christophe se mi líbí ;)

Šestnáctiletá Dru Andersen žije od svých pěti let sama s otcem. Její matka je mrtvá a tak díky náročné práci jejího otce se stěhují z místa na místo. Druin otec totiž zabíjí mýtické bytosti ve Skutečném světě - tedy ve světě, kde je vše bez příkras. Lidé, kteří na upíry, duchy atd. nevěří žijí v Normálním světě a přesto tyto dva světy vedle sebe jdou už po několik set let bez větších újem díky lovcům.Dru už je s tímto životním stylem sžitá a nevadí jí, ale všechno se pokazí, když v té hrozné Dakotě, jejího otce zavraždí. Tedy, ne úplně...

Dru neví, co má dělat. Utéct, zůstat? Pomoc nachází u svého spolužáka Gravese, jenže nebylo by to ono, kdyby se něco nepokazilo a Gravese nepokousal vlkodlak.

Co teď? Říká se, že když je všechno hrozné, tak proč by nemohlo být ještě hůř? Promění se Graves ve vlkodlaka? Kdo vrhá temné stíny na její dveře? 

Další postavou v knize je pro nás dámy, velké pozdvižení. Kdo má rád bad guye, tak toho najdeme v pohledném džampírovi Chritophovi, který Dru tvrdí, že je velice důležitá a mohla by pomoci zabít jednoho z největších zlých bytostí, která nyní (ne)žije. 

První co mě ( jak už jsem zde jednou psala ) praštilo do očí, byla mluva, jakou v knize Dru, přemýšlela i hovořila. Všichni jsme zvyklí, že je v knize čeština spisovná nebo alespoň přiměřeně spisovná, ale tady je to opravdu úplně vedle. Zpočátku jsem se tedy musela prokousávat dějem, než jsem si na tento styl knihy zvykla, ale povedlo se mi to, a pak už jsem jen mohla číst a prožít s Dru tu hrůzu, kterou si musela prožít ona. 

Dru je válečník v sukních
Než knihu otevřete, tak je dobré vědět, že sprostá slova se vyskytují skoro na každé stránce, takže mladším čtenářům, jen na vlastní nebezpečí ;) 

Dru je hrdinka, která ze sebe nedělá něco co není. Věci bere tak, jak jsou a snaží se je vyřešit, i když někdy to není tak jednoduché a je snazší utéct za roh a schovat se dokud, bezpečí nepřejde. Ale myslím si, že kdyby prosti vám běžel velký jako kůň hořící pes, tak byste taky utíkali, co to jde a křičeli z plných plic. Jestli vy ne, tak já tedy jo  :D


Graves je takový ťulpas, který je hrozně dětsky milý a docela jsem si ho i oblíbila, ale Christophe je prostě ten tajemný, o kterém se budeme postupně dozvídat víc. Takže samozřejmě, že nám z toho vznikne v budoucnu další milostný trojúhelník. První díl je takovým dobrým úvodem do (podle mě) ještě lepší série. Další díl Proradnost vyjde na začátku prosince 2012. 

☺☺☺ a půl/☺☺☺☺☺



3 komentáře:

  1. Anděly noci mám,teď už se k nim jenom dostat a konečně si je také přečíst..:)Vážně super recenze,po jejím dočtení toužím mít knihu už přečtenou :)

    OdpovědětVymazat
  2. Po téhle knížce pokukuju už docela dlouho, akorát se obávám stylu, kterým je to napsané. někdo říká že se to skoro nedá přečíst. Jinak pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  3. Dnes jsem dočetla a líbila se mi hodně. Osobně jsem si spíše oblíbila Gravese, i když většinou jsem na ty tajemné. I na tu hovorovou a někdy i nespisovnou češtinu jsem si zvykla, konec konců se k hlavní hrdince hodila. Ale nepřipadá mi, že sprosté slova byly skoro na každé stránce, sem tam nějaké bylo, ale že by jich bylo přehnaně moc, to si nemyslím...

    OdpovědětVymazat