pondělí 12. března 2012

Review - Deník pána démonů





Název - Deník pána démonů
Kresba -  Kara
Autor - Lee CHi Huong
Díl -1
Počet stran - 149
Rok vydání - 2007
Nakladatelství - Talpress








Anotace - 
Bohové a démoni vedou nekonečnou bitvu a za bojiště jim slouží říše smrtelníků. Jak už to ve většině dlouhodobých svárů bývá, na důvodech již dávno nezáleží - nenávist se stala smyslem života. Ale pověst praví, že se objeví někdo, kdo mezi bohy a démony nastolí harmonii. Vstupuje Raenef, vysoce urozený démonický dědic, třebaže on sám se ke dvoru příliš nehodí. Král démonů pověří ušlechtilého a moudrého démona-učitele Eklipse, aby Raenefa dostal do správné démonské formy. Raenef je černou ovcí démonického dvora, nevyzná se v magii ani v královské etiketě. Jeho přátelství s Eklipsem však brzy přeroste vztah žáka a učitele.

 V tomto svazku jsou i dva příběhy navíc: Křišťálové srdce (Crystal Heart) a Terra (Terra).


 Reakce po dočtení - Super, nechápu proč jsem mangu zatím moc nečetla.

Mladý Pán démonů Raenef se učí, jak být správným Pánem démonů. Bohužel se mu to moc nedaří, nechápe proč musí býz zlý a roznášet po světě temnotu. Ještěže má ale svého věrného  a slavného učitele Eklipse, který se snaží seč mu síly stačí aby z malého Raenefa byl pán, kterého by se mohli všichni bát. 

Na Inauguračním obřadu ( zde se shromažďují všichni Páni démonů ) se Raenef velmi znemožní svým chováním a nevědomostí, která je ostatním k smíchu. Tak se mladý Pán učí dál a dál. Učí se, jak se má bránit Černým šípem, jak naschromáždit co možná nejvíce Mezraezů ( jednotka kouzelné energie ), jak nebýt hodným člověkem/démonem, ... 

Jenže dny jdou dál a Raenef se nezdá býti jiný, spíše Eklips se zdá měnit. Je to možné?

Celá kniha je vlastně úvod k dalším dílům, mělo bych jich být 7. Dozvídáme se, co je nutné, aby Raenef mohl být skutečným Pánem. Teď už mám za sebou i druhý díl, ve kterém je až vysvětleno, jak se Raenef setkal s Eklipsem a jak se z něho vlastně mohl stát Pán démonů, takže mi to dává větší smysl.

I když jde v prvním dílu jen o učení, tak jsem se skvěle bavila. Kresby jsou opravdu dobré, ale zatím nemám pořádně s čím porovnávat. Jediné co jsem z mangy četla, bylo Temné metro 1, 2.

Jenže v této knize jsou navíc dva příběhy. Křišťálové srdce a Terra. 

V křišťálovém srdci jde o únos dívky a chlapci, který ji chce zachránit, ale únosce si žádá o Křišťálové srdce, jinak dívku zabije. Jenže co vůbec je Křišťálové srdce? Ví chlapec vůbec, že Křišťálové srdce sebou vždy nosí i smrt? 

Terra je bohyně Země, která byla pohřbena do půdy aby se spojila se Zemí a tím posílila její umírající sílu, jenže bohyně byla osvobozena a Země znovu umírá. Kam se poděla bohyně? 

☺☺☺☺/☺☺☺☺☺

I když jsem měla někdy potíže rozeznat holku od kluka, tak se mi to moc líbilo.Dávám 4 za nějaké nevysvětlené věci.


2 komentáře:

  1. Jůů, manga, dlouho jsem žádnou nečetla, tak bych to mohla zkusit:)

    OdpovědětVymazat
  2. Jú, jsem ráda,že někdo recenzuje taky mangy :D Plánuješ pak dorecenzovat zbylejch 6 dílů? :) DPP jsem taky četla a musím říct, že jedna z nejlepších mang vůbec

    OdpovědětVymazat