neděle 11. března 2012

Posuď knihu podle obalu - 40



Toto meme je pořádané každou neděli Syki z Knižního doupěte. Cílem je vybrat si jakoukoliv obálku knihy a popsat, co vás na ni zaujalo, proč se vám líbí nebo nelíbí,... 
                                                         Více informací najdete tady.
 
 
 
 
 
 
 Vampire high ( Upírská střední ) 

 Douglas Rees


 Vyjde pravděpodobně v květnu
 
 
 
 
 
 
 
Anotace -
Po prvním dni na nové střední škole Vlad Drakul Cody Elliot zjišťuje, že není vše, jak by mělo být. Ostatní spolužáci jsou nadpřirozeně silní, vyhýbají se slunečnímu světlu a neustále si objednávají krev z místní krevní banky. A když mu nový kamarád ukáže své tesáky, Cody nepotřebuje vědět víc - tyhle děti jsou upíři! Zatímco se Cody snaží zapadnout do této tajuplné komunity a s některými spolužáky se spřátelit, naruší odvěkou izolaci panující mezi lidmi a upíry. Následky - některé vážné, jiné vážně vtipné - na sebe nenechají dlouho čekat.
 
 
Na obálce se mi líbí, že není moc přeplácaná. Kdyby na obálce byla nějaká krásná dívka a kudrlinky, tak by to ani nesedělo na příběh kluka na střední a ani pro spisovatele. Cody na obálce je fotomontáží přidaný tak, aby nic na něj nevrhalo stíny. Vypadá sympaticky, takže bych si ho dokázala představit jako zmateného kluka, který se dozvídá pracdu o upírech. Pozadí se mi barevností líbí ( fialová ) Budova, ze které vycházejí ve stínech zahalené postavy - upíři. Akorát se mi nelíbí že je spisovatelovo jméno napsané žlutou barvou. Žlutá se mi na obálku nehodí, napsala bych to jako název knihy bílou barvou. 
 
Druhý díl pak na sebe nenechá dlouho čekat, vyjde v červnu. 
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat