neděle 26. února 2012

Posuď knihu podle obalu - 38




Toto meme je pořádané každou neděli Syki z Knižního doupěte. Cílem je vybrat si jakoukoliv obálku knihy a popsat, co vás na ni zaujalo, proč se vám líbí nebo nelíbí,... 
                                                         Více informací najdete tady.
 



 Divergent



  Veronica Roth


  Vyjde v létě






Anotace -
První díl se odehrává v Chicagu v blíže neurčené budoucnosti. Společnost je rozdělena do 5 frakcí a každá z nich se věnuje pěstování určité ctnosti - Candor (poctivost), Abnegation (nesobeckost), Dauntless (odvážnost), Amity (mírumilovnost) a Erudite (inteligence). V takovém světě žije Beatrice, hlavní hrdinka.  
Každý rok ve stanovený den si musí všichni šestnáctiletí vybrat jednu z frakcí, do níž budou patřit po celý svůj život. Beatrice se rozhoduje mezi tím, jestli zůstane s rodinou, nebo bude sama sebou - obojí mít nemůže. Její volba nakonec překvapí i ji samotnou…


Na obalu se mi líbí volba barev. Ani jedna se výrazně něpřekřikuje a vzájemně se doplňují. Kdyby na obalu nebyl ohnivý kruh, mohlo by to vyvolávat smutný dojem, ale s ohnivým znamením se celá obálka prozáří.  I styl písma je hezký a obálku nijak zvlášť nenarušuje.

Na tuto knihu se těším, protože jsem slyšela mnoho chvály a když jsem slyšela, že se bude překládat, skákala jsem metr vysoko ;)


Žádné komentáře:

Okomentovat