úterý 24. ledna 2012

Review - Ticho






Název - Ticho
Autor - Becca Fitzpatrick
Rok vydání - 2011
Počet stran -  415
Nakladatelství - Egmont










Anotace - 
Nedorozumění mezi Patchem a Norou je zažehnáno. Společně překonali tajemství svázaná s Patchovou temnou minulostí, smířili dva dosud nesmiřitelné světy a čelili bolestným zkouškám víry a naděje, to vše pro lásku, která má sílu překonat hranice mezi nebem a zemí. Patch a Nora, vyzbrojeni pouze svou bezpodmínečnou důvěrou v toho druhého, se vrhají do zoufalého boje a pokoušejí se zastavit zločince, který má moc navždy zničit vše, o co se snažili, dokonce i jejich vzájemnou lásku.


Reakce po dočtení - Tak to jsem zvědavá, jak tohle tedy dopadne!


 Po Crescendu, kdy se Patch s Norou dostali do pěkné kaše, se dostáváme do Nořina nového života. Nora se probírá uprostřed hřbitova s bolestí hlavy a nehorázným výpadkem paměti. Ukáže se, že zapomněla na dlouhých 5 měsíců! Jenže unesena byla na 11 týdnů, tak proč si nepamatuje i ty předešlé dva měíce? Kde byla? Proč si to nepamatuje? Co se stalo za tu uplynulou dobu?  Tyhle otázky Noře vířily v mysli pořád dokola, ale ne a ne nalézt odpovědi. Snaží se vrátit do normálního života - chodit do školy, psát úkoly... Bohužel se to Noře moc nedaří, když zjistí, že její máma začala chodit s otcem Nořiny zapřísáhlé nepřítelkyně Marcie.

Čas ubíhá a Nořina mysl se nezdá být v pořádku. Proč se jí pořád dokola vybavuje ta černá barva, ze které se později stanou tajuplné oči? Jsou jí tak povědomé...

Trochu se situace vylepší, když se do města tajně vrátí Scott, kterého chce dostat do svých spárů Černá ruka. Schází se s Norou a spolu pátrají po důležitých informacích nebo se snaží Scott Noře osvětlit posledních 6 měsíců. Vše se zdá být šílené!


A kdo je ten záhadný Jev, který Noru tolik přitahuje a je jí bolestně povědomý?


Tuhle sérii mám hrozně moc ráda. Velký podíl má na tom samozřejmě Patch, kterého je zde ze začátku opravdu po skromnu. ( díky Nořině amnezii ) A právě začátek byl pro mě taky těžký a dlouhý. Myslím si, že kdyby se Becca nerozhodla napsat další díl, tak by pasáž se ztrátou paměti vynechala. Není to špatná část, ale kniha by se bez toho obešla.

Trochu se mi zprotivila Vee a to jsem si ji v druhém díle zamilovala. Taky bych někdy střelila Noru, ale kdo ví, co bych já udělala v její situaci? Vlastně hodně postavám se trochu pozmění charakter, ale tak dramatické to není, nebojte ;)

V knize se víc dozvíme o padlých andělech. Je to hezky promyšlené. K tomu Becca ukazuje, že se jí dobře píšou okamžiky mezi Patchem a Norou. Opět poutavá kniha!



☺☺☺☺/☺☺☺☺☺

Žádné komentáře:

Okomentovat