úterý 10. ledna 2012

Review - Srdce v sázce





Název - Srdce v sázce, Kronika rodu Drakeových
Autor - Alyxandra Harvey
Rok vydání - 2011
Počet stran - 255
Nakladatelství - Jota







 Anotace -
Solange Drakeová odjakživa věděla, že se má stát královnou upírů. Jako jediná upírka ženského pohlaví, která se kdy narodila a nebyla „stvořena“, je ohrožovaná ze všech stran: upířími ctiteli, kteří touží podílet se na pokračování jejího rodu, až po lovce, kteří se snaží zničit ji a celou její rodinu, hnáni vidinou tučné odměny. Když dojde k únosu, její starší bratr Nicholas a nejlepší smrtelnická kamarádka Lucy se snaží ji zachránit. Dokáže ale Lucy zachránit také sama sebe před Nicholasem, který je neodolatelný jako… zkrátka jako mladý upír? A co se stane, pokud se Solange zamiluje do lovce upírů, který ji chrání před smrtelně nebezpečnými intrikami královského dvora?

Reakce po dočtení - Potřebuju víc Nicholase a Lucy!!!

Solange se dělá z krve špatně - raději čokoládu



V knize se nám střídají pohledy dvou nesmírně odlišných dívek, které si tak dobře rozumí, že je nerozdělí ani fakt, že jedna z nich je upírkou. A možná nástupkyní na královský trůn podle jedné legendy... 

Zatímco je Solange Drakeová tichá, tajuplná a nejmladčí z celé rodiny Drakeových, tak čeká na své šestnácté narozeniny, kdy se má přeměnit v upírku. Její nejlepší, smrtelná a hlavně bláznivá kamarádka Lucy se jí snaží ve všem pohádat, jenže jak jí může pomáhat před světem upírů a všemožných intrik? 

A jak se má na tu pomoc soustředit, když ji začíná nebezpečně přitahovat Solangin bratr Nicholas, se kterým se hádá už od malička?

Rodina Drakeových už není ve společnosti moc vítána. Jediným důvodem je Solange, která je jedinou dívkou co se narodila a nebyla stvořená. Existuje totiž legenda, že právě taková dívka se má zmocnit královského trůnu upírů a to se nelíbí Lady Natashe, která se tak neprávoplatně korunovala.

V době před narozeninami Solange, přepadnou rodinu Drakeových Lovci upírů. Od těch se dozvídáme, že na všechny Drakeovi se vypsala odměna nesmírného rozměru.

A od tohoto okamžiku se kniha začíná rozjíždět...

Solange a Lucy se rozdělí a každá zažívá v knize úplně něco jiného.Vidíme proměnu osob ze začátku. Řádným případem je toho Lovec upírů Kieran. Nesnášel všechny upíry, jelikož si myslel, že upír zabil jeho otce. Házel všechny upíry do jednoho pytle, ale až potkal Solange, tak se sám sebe musel zeptat, jestli to bylo dobře. 

Cover druhého dílu - Krevní msta
Důležitou a zápornou postavou je bezohledný Montmart, který touží být v budoucnoti po Solangině boku.

Kniha se četla úplně sama. Milovala jsem chvíle, kdy byli Lucy s Nicholasem spolu. Tyhle okamžiky dávaly knize šťávu. A i když chvíle mezi Solange a Kieranem takové nebyly, tak jsem je také měla ráda

Trochu jsem se ztrácela ve všech těch názvech upírů a skupin, ale ke konci už mi to potíže nedělalo. A jména Solangených bratrů taky byl pěkný oříšek.

Jsem nehorázně ráda, že jsem si knihu půjčila od kamarádky. Svs jsem měla přečtené za necelé dva dny. Doporučuji.

☺☺☺☺☺/☺☺☺☺☺







3 komentáře:

  1. Vypadá to dobře. Díky že jsi to sem napsala máš to mooc hezký. Určutě jsi ji přečtu ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju ;) Doufám, že se ti to taky bude líbit, pak mi napiš, jak to dopadlo :P

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle knížku už si strašně dlouho chci přečíst ! Doufám že se k tomu dostanu a bude mi to líbit :)

    OdpovědětVymazat