čtvrtek 29. prosince 2011

Review - Vzpoura






 Název - Vzpoura
 Autor - Andrea Cremer
 Rok vydání - 2011
 Počet stran - 351
 Nakladatelství - Knižní klub







Anotace -
 Calle se Shayem se díky Hledačům podařilo na poslední chvíli dostat z hrůzyplného domu Bosquea Mara. U Hledačů našli azyl i spojenectví a konečně můžou být spolu. Jenže Calla se probudí z mdlob do děsivé nejistoty: netuší, co se stalo s členy její smečky, s její rodinou, a strachuje se o život Rena, mladíka, který jí byl už dávno předurčen jako životní druh.

Poté co se do úkrytu Hledačů dostane Callin bratr Ansel, její nejhorší obavy se potvrdí... Cítí, že svůj útěk a jeho následky může odčinit jen tehdy, když se vydá zpět do Vailu a mladé vlky osvobodí. Naštěstí Hledače, kteří se jí ujali, nemusí nijak zvlášť přesvědčovat. Záchranná výprava začíná...

Reakce po dočtení - Druhý díl je lepší než první! Alespoň pro mě.

Druhý díl volně navazuje na díl první. Calla se probouzí v doupěti svých nepřátel na život a na smrt. Může jim věřit? Hledači nebo Strážci? Calla si není jista vůbec ničím. Je šťastná, že může být se Shayem, ale zde její štěstí končí. Mučí se představami. Jsou její rodiče stále naživu? A co její smečka? Ren?!

Se Shayem se dozvídají od Hledačů starou historii a mnoho poznatků o magii, jíž Hledači oplývají. A největší šok pro Callu? Hledači i Strážci dříve spolu žili bez válečných konfliktů - v míru. Je to vůbec možné? Hledači tvrdí, že ano a že takové časy mohou nastat i nyní. S pomocí Shaye - s pomocí Sciona. Jenže aby vůbec kdy měli šanci se se Strážci, Ochránci a Stíny utkat, Shay potřebuje starodávnou zbraň, která se skládá ze čtyř částí. Jednu už mají, kde asi jsou ty zbylé?

Máme tu i nové postavy z řad Hledačů. Monroe, Adne, Silase, Ethana a Connora. Nové postavy daly knize zcela nový nádech, kterého bylo potřeba. A k velkému překvapení, jsem si oblíbila Connora. Tenhle kluk ví, jak pobavit. Ale zná své meze. Ale ani na staré postavy se tu nezapomíná, i když tu nemají tak velký prostor jako v prvním díle. Bohužel, teď myslím i Rena, kterého je tu až žalostně málo.

 A náš milostný trojúhelník? Jelikož bylo v knize Rena jen na pár stránkách, tak se tu víc setkáváme se Shayem. Shay je důležitý, ale je pro Callu tak důležitý jako Ren? ( osobně doufám, že není ) Calla si není jista vůbec ničím. Vztah těch dvou mi přijde místy vynucený a takový... nijaký.

 Celkově v druhém díle je více akce, záhad, odhalených lží a smrti. Je to skoro jiná kniha. Zatímco ve Smečce odhalujeme, co je vůbec zač ten Shay s neviditelným tetováním na krku a polorománkem, tak tady jsou už vyhlášené válečné řady.

Co mě mrzí? Zatím to vypadá, že Calla zůstane se Shayem! A jestli to takhle dopadne, tak mě to opravdu nakrkne.




Jinak. Asi se všichni shodneme, že tato série má nádherné obálky. Jsem ráda, že Knižní klub ponechal původní obálky, ale zase jsem zvědavá, jestli ponechá i tu nadcházející. Bohužel tato se mi k těm původním nehodí. Ale třeba nás nakladatelství přesvědčí.

                              Ve světě kniha vyjde na začátku ledna.  




☺☺☺ a půl/☺☺☺☺☺

Nemohla jsem se rozhodnout. Tento díl byl o poznání lepší, jak ten první, ale že by to bylo na 4 smiles? Rozhodla jsem se tady být přísná, ale stále si nejsem jistá. 

2 komentáře:

  1. Co se týče obálek, tak to jsem sama zvědavá, mám v knihovničce oba díly a chci, aby tam pasoval i ten třetí, ale musíme se nechat hold překvapit no.. Jinak jaký Ren!!! Shay! Rena nesnáším :D ale to je asi jen otázkou vkusu a názoru no :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já ti dám Shaye :D Já mám ráda Rena, ale každému se líbí něco jiného ;))

    Taky jsem pěkně zvědavá na ty obálky, už aby to bylo ;)

    OdpovědětVymazat