čtvrtek 17. listopadu 2011

Review - Pád






 Název - Pád, Andělé 1
 Autor  - Lauren Kate
 Počet stran - 343
 Rok vydání - 2011
 Nakladatelství - Knižní klub







 Anotace -
Některým andělům je souzen Pád... Na Danielu Grigorim je něco bolestně povědomého. Ten záhadný, odtažitý chlapec upoutal pozornost Luce Priceové, už když ho viděla poprvé – v první den jejího pobytu v internátní škole pro problémové mladistvé. Ve škole, kde jsou zakázané mobilní telefony, všichni ostatní studenti jsou divní a každý krok sledují bezpečnostní kamery, znamená Daniel pro Luce jediný světlý bod. A přestože on s ní očividně nechce mít nic společného – a dává to jasně najevo –, něco ji k němu přitahuje jako můru plamen svíčky. Luce musí zjistit, co se Daniel tak zoufale snaží utajit... i kdyby ji to mělo zabít.

 Reakce po dočtení - Daniel... už vím, o čem se mi bude zdát... ;)



 Sedmnáctiletá Lucinda Priecová  nastoupila na internátní školu Meče a  Kříže pro potížisty z docela zvláštního důvodu, který pořádně nechápe ani ona sama. Tato škola je něco jako polepšovna. Škola se zprvu zdá jako synonymum pro peklo. Hned po příchodu musí studenti odevzdat svůj mobil a mohou mít jediný patnácti minutový telefonát, který smějí mít jen jednou za týden. Škola je obehnána ostatými dráty a každý krok studentů je sledován kamerami. Zdejší vyučovací hodiny jsou velice záživné a vyučující rovněž tak. Je tu pouze okolo 80 studentů, kteří nevypadají nijak vstřícně.




Jenže jeden vypadá líp než jen vstřícně. Ten s podivně modrýma očima, které vypadají až šedě a s vlasama, které by mu mohl každý závidět. Daniel Grigori.

Jenže první dojem nedopadl moc dobře. Nebo co si myslíte o vztyčeném prostředníčku? Záměrně se Luce vyhýbá a i když se Luce snaží být milá, nikdy to nedopadne podle jejích představ. Ale nebylo by to ono, kdyby se hlavní hrdinka nesnažila přijít na kloub proč tomu tak je. Udělala snad Luce něco, čím ho naštvala?

Setkáváme se zde s dalšími postavami jako například trhlá kamarádka Arianne, která Luce provedla školou a byla první bytostí, se kterou se naše hlavní hrdinka cítila dobře. Penn, které umřel tatínek a zdá se, že by Luce pomohla s čímkoliv. Dále tu máme veselého a zelenookého Cama, který se snaží na Luce zapůsobit a celkem se mu to i daří, nebýt Daniela. A krásnou plavovláskou Gabbe. Sice nedostala v knize velký prostor, ale uslyšíme tam o ní.

 S Luce jsem si napřed nevěděla rady. Ze začátku jsem si myslela, že je to taková ta studentka, která chce, aby vše šlo hladce, ale když jsem teď dočetla druhý díl, tak si tím moc nejsem jistá. A co se týče Stínů, které Luce žřejmě vidí sama, tak se mi ten nápad opravdu líbí. Hrdinku to od ostatních odlišuje a dívá knize podtón nebezpečí.



Luce byla v knize poháněna touhou dozvědět se o Danielovi více -> až to zavánělo, jak sama Luce říká - STALKEREM :)

O Pádu jsem slyšela mnoho dobrého i záporného, ale já se přikláním k tomu prvnímu. Kniha mě pohltila a já jsem obracela stránku za stránkou s dychtivostí větší a větší. A i když jsem četla, že se kniha podobá Stmívání tak s tím mírně nesouhlasím. Ano, hlavní hrdina ochraňuje milovanou osobu, ale to by tedy všechny knihy byly kopíráky. Já jsem se asi zamilovala :)

Co si budeme povídat, hodně z nás sáhlo po knize kvůli nádherné obálce. Já dokonalá! Ale i když se říká nesuď knihu podle obalu, tak tady mi to k tomu opravdu sedí. Obálka a příběh se skvěle prolnuly.

☺☺☺☺/☺☺☺☺☺


Žádné komentáře:

Okomentovat