středa 19. října 2011

Review - Krevní pouto








Název - Krevní pouto
Autor - Patricia Briggs
Počet stran - 286
Rok vydání - 2010
Nakladatelství - Fantom Print







 Anotace - 
Druhá kniha s Mercedes Thompsonovou v hlavní roli. V dnešní době vládne světu věda, která zakazuje upalování, topení nebo veřejné lynčování čarodějnic. A průměrný zákona dbalý občan se naopak nemusí bát příšer ve tmě. Někdy lituji, že nejsem průměrný občan… Mercy Thompsonová má přátele na hlubokých místech – a v temnotě. A teď jednomu z nich dluží laskavost a souhlasí, že pomůže příteli Stefanovi předat vzkaz jednomu z upírů. Ale tento upír není obyčejný – a stejně tak démon, který v něm přebývá…


Reakce po dočení - Proč když slyším jméno Stefan, tak si ihned vzpomenu na Stefana z Upířích deníků???

Klidnému životu v Tri-cities odzvonilo. Na programu jsou boje, vraždy, záhady a myslím, že bychom takhle mohli pokračovat do nekonečna. Vše ale začíná slibem upíru Stefanovy, že když bude potřebovat pomoc, tak může kdykoliv přijít za Mercy.


Stefan potřebuje pomoci s krvelačným upírem-kouzelníkem, do kterého vstoupil démon. A démoni chtějí páchat pouze zlo a smrt. Takže se ho musí upíři zbavit, ale sami to nesvedou, protože tento upíro-kouzelník dokáže upírům ovládnout mysl. Ani na vlkodlaky nepůsobí kdovíjak příjemně.

  Vztahy jsou tu zapletené daleko více než v prvním díle. Cítíme napětí mezi Adamem a Mercedes, ale ani nynější spolubydlící Samuel není Mercy lhostejný. A jak do těchto milostných záležitostí spadá Stefan?

 Postupně se ale ztratí Adam, Stefan, Samuel a ještě jeden vlkodlak Ben, který v minulém díle zachránil Mercy život a tak se musí Mercy přes zákaz pustit do pátrání a když Mercy požádá o pomoc samotná paní upírů, tak už je situace opravdu vážná. 



V tomto díle se setkáváme převážně s upíry. Vlkodlaci jsou tu samozřejmě také, ale když Mercy pátrá po Stefanovy a ostatních, tak se musí celkově dozvědět, jak zabít upíra, který všem tak zavařil. 

 Mercedes jsem si oblíbila docela dost. Jak už jsem psala - je svá. Stará se o auta a to už je docela dost o sobě vypovídající. Doufám, že ostatní díly budou stejně tak dobré.



☺☺☺☺☺/☺☺☺☺☺







3 komentáře:

  1. A je to lepší než první díl, ne? :D

    PS: Mě se taky vždy vybavil při jménu Stefan Salvatore, ale teď si při tom jménu vzpomenu spíš na Scoobyho-Doa. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Dobře, dobře :D Měla jsi pravdu ;)

    Scooby doo? Jakto? :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jelikož je Stefan na něm totálně závislý... :D A hlavně, Scoobyho jsme vždycky měla ráda, ale když jsem četla Mercy, docela se to umocnilo... :D

    OdpovědětVymazat