úterý 18. října 2011

Recenze filmu - Beastly







 <- Film



               Kniha ->









 

Režie -   Daniel Branz                                                                              Autor - Alex Flinn
Rok výroby - 2011                                                                               Počet stran - 336
Hrají -  Vanessa Hudgens, Alex Pettyfer,                                                  Rok vydání - 2010
Mary Kate Olsen a další...

Popis filmu - 
                  
Kyle Kingson (Alex Pettyfer) má všechno – přitažlivý vzhled, inteligenci, bohatství a možnosti – ale také sklony ke krutosti. Má tendenci se posmívat a ponižovat „neatraktivní“ spolužáky. Zaměří se na podivnou spolužačku Kendru (Mary Kate Olsen) a pozve jí na školní extravagantní ekologický mejdan. Kendra přijme a Kyle, který je zase ve své formě, ji neurvalým způsobem urazí. Ona mu odplatí stejně, když ho začaruje kouzlem, které ho fyzicky změní v to, co z hloubi duše nesnáší.

Je rozzuřen svým hrozným a nerozpoznatelným vzhledem a setkává se s Kendrou, od které se dozvídá, že jediné řešení proti kletbě je najít někoho, kdo ho bude milovat takového jaký je – úkol, který považuje za nemožný. Tak v tomto hyper-moderním převyprávění klasického příběhu „Kráska a zvíře“ začíná Kyleova cesta k objevení pravé lásky.
 Shrnutí filmu z Osobnosti. cz


 Jak už jsme se dozvěděli ze shrnutí, Kyle je král školy a lev salónů. Jen s otcem to nemá lehké. Je televizní zpravodaj a doma skoro netráví žádný čas. To jeho otec mu vtlouká do hlavy, že krásní lidi mají vždy všechno. A jeho výchova se podepsala na sebevědomém synovi, který ostatní soudí podle vzhledu.

A tak se není čemu divit, když jednou na své chování doplatí.

Spolužačka Kendra je jedna z mála, která není Kyleovou fanynkou a značně to dává najevo. To Kylea naštve a Kendru veřejně poníží.  Ale to neměl dělat. Prokleje ho tím, že Kyle bude muset někoho přimět, aby řekl upřímně dvě slova - Miluji tě. 


Jenže to má háček. Kyle se změní z pohledného mladíka na mladíka bez vlasů, s podivným tetováním, jizvami po celém těle a další různé vady, kterým se dříve smál.



Ale jak může najít milovanou osobu, když díky svému novému vzhledu ztrácí otce a společnost nachází pouze se slepým učitelem a pomocnicí v domácnosti?
 
Love is never ugly = Láska není nikdy ošklivá

Alex ( známe ho z filmu Jsem číslo 4 ) zahrál svoji postavu skvěle. On je to celkově dobrý herec. Spolu s Vannesou Hudgens ( High school musical ) tady možná vytvoří filmový pár… Jak se může někdo zamilovat do netvora? Lindy je přesvědčená, že se člověk nesmí hodnotit podle vzhledu, ale jak přijme Kylea? 



Kyle má poho pouhý rok na řešení svého prokletí. Jako má pohádka Kráska a Zvíře kouzelnou, opadající růži tak film Beastly (Netvor) má kouzelné tetování na Kyleovo ruce, kde na stromě musejí vykvést květy.

Zlomí své prokletí za pouhý rok? Jestli ne, zůstane tak navždy…







Žádné komentáře:

Okomentovat