neděle 30. října 2011

Knihy v AJ, ale jaké???


Tak maminka už se mě ptá, co by se mi líbilo k vánocům. A když jí řeknu, že odpověď najde v knihkupectví, jen protáčí oči seč jí síly stačí. České knihy si můžu koupit vždycky, ale napadlo mě, že bych si mohla (když to bude platit mamča ;))  objednat knihy konečně z Bookdepository. Ale je tu další problém. Jaké? Našla jsem plno knih, co by stály za přečtení. Dvě nebo tři knihy ->Poraďte prosím ;) Jedna možná na lehčí angličtinu. Slyšela jsem dobře že Forbidden je lehčí? Za každý návrh velice děkuju ;)



5 komentářů:

  1. Já mám doma A kiss in time od Alex Flinn. Mám přečteno jenom pár stránek, protože na víc není čas, snad to doženu o Vánocích. Ale neni to špatný. Takže i po pár stránkách doporučuji ;).

    OdpovědětVymazat
  2. Forbidden jsem nečetla, takže nedokáže posoudit, ale knihy od Alex Flinn jsou dobré na první čtení v angličtině, Beastly taky není špatný (moje druhá celá knížka v aj ;))
    Dobře se čte taky If I stay od Gayle Forman, je to taková ta přirozená a hovorová angličtina, že se to čte opravdu lehce. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já ti bohužel neporadím žádnou knihu s lehčí angličtinou, protože ke čtení knih v originále jsem se ještě nedostala, ale rozhodně bych to chtěla co nejdříve zkusit. Četla jsem, že prý Anna and the French Kiss je celkem jednoduché čtení pro začátek, ale podle mě musíš zkusit více knih a potom sama posoudit, co ti vyhovuje nejlíp.

    OdpovědětVymazat
  4. Docela snadné jsou knihy od Lisy Schroeder, opravdu lehká angličtina.... nebo You Against Me, ale to teď bude vycházet v češtině , takže moc neporadím :))) Lisu Schroeder si vyber... :) Chasing brooklyn bylo fantastické!!

    OdpovědětVymazat
  5. Forbidden je prostě úžasná kniha, ale má spíš těžší angličtinu, tak nevím, jestli si troufáš :)
    A jinak bych ti poradila Anna and the French Kiss nebo Divergent, tam prostě neuděláš chybu :)

    OdpovědětVymazat