neděle 4. září 2011

Posuď knihu podle obalu - 13


Toto meme je pořádané každou neděli Syki z Knižního doupěte. Cílem je vybrat si jakoukoliv obálku knihy a popsat, co vás na ni zaujalo, proč se vám líbí nebo nelíbí,...







Název - Nick a Norah - Až do ochraptění
Autoři - Rachel Cohnová a  David Leviathan
Rok vydání  - 2011
Nakladatelství - CooBoo









 Anotace -
 
"Můžeš na pět minut předstírat, že jsi moje holka?“ ptá se Nick Norah, když mezi návštěvníky klubu uvidí svou bývalku. A právě takovým klišé začíná příběh dvou mladých lidí, jejichž životní cesty se náhle protnou a trochu kodrcavě pak spolu pokračují. 

Nick je basák a jediný hetero v punkové kapele plné gayů. Norah je dívka, která má pocit, že víc problémů by nedokázal řešit ani tým specialistů v pentagonu. A jediná společná noc v New Yorku. A najdete v ní všechno – zoufalství, touhu, odpuštění, zklamání. Jsou tu rodiče, s kterými je nutné nějak vyjít, jsou tu přátelé, s nimiž vyjít je někdy těžší než zdolat Mt. Everest. 


A je tu kluk a holka, kteří pro jednou nechtějí nic jiného než být sami sebou, nepředstírat, na nic si nehrát, ani se snažit s kýmkoliv vyjít. A je tu láska, vztek a nekonečný seznam písniček. A je to příběh, který si prostě musíte přečíst.


Na knize se mi líbí fotka dvou  - pravděpodobně - hlavních aktérů, kteří nám říkají postojem svých těl, že půjde asi ( no dobře anotace taky promlouvá ;)) o lovestory.
 Je pravda, že poslední dobou čtu jen samá fantasy ( a nevadí mi to) ale jednou za čas je hezké si přečíst třeba román nebo nějaký ten slaďák.

 Barevné provedení obálky je také moc hezké. Šedá obálka mi připomíná šedou fotku páru, ale růžová tomu dává jiný nádech a zvýrazní celý cover.  I když nevím jestli bych slova  Až do ochraptění řešila tímto způsobem. Přijde mi, jako kdyby šoupli růžový podklad.... třeba sem... nebo sem a bylo to.

Ale celkový dojem obálky se mi líbí a u Teresinhy je napsaná skvělá recenze na tuto knihu, takže nevím nevím jestli jí odolám :D

1 komentář:

  1. Tahle obálka je vážně strašně povedená! Málokdy se stane, že by česká obálka předčila tu originální. :)

    OdpovědětVymazat