úterý 6. září 2011

Review - Upíří deníky 2/2

Upozornění! Nějaké fakty mohou naspoilerovat děj. Vypsala jsem jen ty nejdůležitější věci, aby to bylo stručné, takže je velice možné, že tam bude něco chybět. Toto jsou recenze knih, nikoliv seriálu.



 





Název - Upíří deníky - Temné shledání
Autor - L. J. Smith
Rok vydání - 2010
Počet stran - 271
 Nakladatelství - Fragment






Anotace -
Elena se snaží varovat přátele, že jim všem hrozí nebezpečí, ale před tragédií, která se má ve Fell´s Church odehrát, je sama zachránit nedokáže. Když se díky zvratu událostí znovu shledá se svou životní láskou, otevírá se před ní druhá šance prožít život, o jakém vždycky snila.  

Je to tak, Elena je mrtvá a Stefan s Damonem nesou tíhu svého života každý po svém. Zatímco Stefan je smutný, že by se nad ním každý smiloval, Damon se snaží na Elenu zapomenout a nahradit ji jinou. 

 Jenže na Fell´s Church se něco žene a je to daleko větší než Katherine nebo Damon se Stefanem dohromady. Jeden z původních upírů. Proč nemůžou ty příšerné věci skončit?

Jenže jak se zdá, tak Elena není tak úplně mrtvá a mluví s Bonnie v krátkých intervalech ze záhrobí, ale někdo nebo něco Elenu blokuje vysvětlit všechno potřebné. Vždy mluví o něm.

Vražda známé spolužačky otřese naší skupinkou, ale něco je na tom špatně. Byl to i nějaký rituál, ale jaký? A proč se okolo motá Tyler? Ale vraždy pokračují a i tentokrát je to známá osoba.

K závěru knihy je bitva, kdy se navrací Elena s pomocí vůči zlu, ale bude to stačit? 

Příliš mnoho otázek, které si zaslouží odpovědi....

---------

Tato kniha se mi líbila sice méně, než ty předešlé 3 díly, ale to jsem ještě nevěděla, co přijde.







                        Název - Upíří deníky - Návrat
                        Autor - L. J. Smith
                        Rok vydání - 2010
                        Počet stran - 224
                        Nakladatelství  - Fragment







 Anotace -
Elena se vrací zpět do světa lidí. Za pomoci svých přátel a milovaného Stefana si užívá znovu nabyté radosti ze života. Temné síly se jí však nechtějí vzdát a opět po ní natahují své pařáty! Kdo se stane nástrojem temných sil tentokrát? Dokáže se jim Elena ubránit?

Jak jsme z názvu i z anotace vyčetli, tak se Elena vrátí do víru dění. Jenže jako úplně něco jiného. Není člověk ani upír. Nyní má duši dítěte a je něco jako nebeská bytost. 

Ale nebylo by to ono, kdyby se na knižní hrdiny zase něco nehnalo. Ale tentokrát to nejde s cílem zabít Elenu, na to je její nebeská krev moc vzácná...

 Ve Starém lese se skrývá zlo, které jde po Bonnie, Mattovi a Meredith ale hlavně jde po Damonovi, který ani sám neví, že se stal nástrojem temnoty.

A Caroline? Co se s ní stalo? Z nějakého důvodu mluví se svým zrcadlem, ze kterého sem tam vyšlehnou plameny a zazní nějaký hlas. 

 ------------

Po pravdě od tohoto dílu to jde pěkně dolů. Dobře, čtvrtý díl byl ještě docela čtivý, ale toto bylo hodně zvláštní, když se do Damona  -Spoiler- dostalo něco zlého v podobě červa, kterého může ovládat ještě někdo jiný. A Elena se Stefanem? Přišlo mi, že kdykoliv se objevili na scéně, tak  projevovali svoji lásku. Jejich pasáže jsem sem tam přeskakovala.







 Název  - Upíří deníky - Soumrak
 Autor - L. J. Smith
 Rok vydání - 2011
 Nakladatelství  - Fragment








Anotace  -
Temnota se šíří městem. Damon, který býval vždy lovcem, se sám stává kořistí – obětí zlomyslného stvoření, které dokáže ovládnout jeho vůli a které netouží pouze po Elenině krvi, ale přímo po její smrti. Starý les zabydlují podivní krvelační hmyzí tvorové a stromy ožívají vlastními zlovolnými úmysly.


Ano, jak jsem psala Damon je v obležení temnoty a nevědomky ovládán. Takže když ukryje a unese Stefana, nemůže si na to vzpomenout pro koho to udělal.  

A kdo je ten chlapec - Šiniči, který se mění v lišku a má kouzelný dům, ve kterém jsou pokoje podle svého uvážení? A co vlastně od Damona a ostatních chce?! Jenže Damon je čím dál více pod clonou temnoty a zlosti, takže dělá věci, ze kterých pak radost opravdu  nemá.

Útoky na lidi jsou zjevné, ale někdo to připisuje k pobláznění. Hlavně dívky se chovají zvláštně a poškozují se způsoby, které pro ně mohou nést ošklivé následky. 

Stromy ožívají a útočí, zvláštní hmyzí stvůry poslouchají někoho, kdo za to musí zaplatit!

-----------

Přiznávám se, na tyto dvě poslední knihy jsem se moc netěšila a podle toho také recenze vypadají. Ale jsem ráda, že už to tady mám, protože si vždy něco přečtu a pak mi trvá celou věčnost, než k tomu recenzi napíšu. Kdyby z Upířích deníků autorka udělala trilogii, myslím, že by udělala opravdu dobře, ale teď už můžeme jen nevěřícně kroutit hlavou. 

Spoiler - Opravdu mě dostal, když  šestém díle Elena našla svoji kuráž a s pomocí svých vědomostí z nebe si přivolala na pomoc křídla. 

☺☺/☺☺☺☺☺
 A to mi přijde, že jsem ještě milosrdná. Zachránil to čtvrtý díl.  
 


Žádné komentáře:

Okomentovat