úterý 20. září 2011

Review - Pekelný spasitel







Název - Pekelný spasitel
 Autor - Hana Kavurová
 Počet stran - 250
 Rok vydání - 2010
 Nakladatelství - XYZ







 Anotace -
Žiletky. Lahodný zvuk odkapávající krve, přinášející vytoužené uvolnění. Tělo poseté perleťovými jizvami, úzkostlivě zahalované. Bujné tmavé vlasy. To je Klaudie, hrdinka dechberoucího příběhu mladé české autorky. 
Klaudie vše prožívá naplno tak, jak by to nikdo z nás nedokázal a ani nechtěl - naplno miluje, naplno nenávidí, naplno trpí. A trpí tolik, že sebepoškozování se pro ni stává jediným útěkem před nenaplněnou láskou, před smutkem ze smrti milované maminky, před vlastní jinakostí. Ale pak se objevuje Sam. Krásný, sexy, neodolatelný. S purpurovýma očima upíra. Nenasytně toužící po krvi, zároveň však dokonale se ovládající...
Svůj druhý román (v NAKLADATELSTVÍ XYZ již vydala knihu Toxický squat o osudech mladé narkomanky) zasadila Hana Kavurová do prostředí psychiatrické léčebny.

                                                   

Rekce po dočtená knihy - Upíři v Praze??!!! 

 V této knize se nám otevírá zvrácený život Klaudie, dívky, které zemřela matka a nyní žije se svým otcem, jeho přítelkyní a její malou dcerou. Matka Klaudie prohrála boj s rakovinou a zemřela. Díky tomu se život Klaudie ubral směrem, kde krev a  bolest hrají hlavní roli. 
Klaudie má více problémů než jeden a je jí jedno, co si o ní ostatní myslí. I otec. Neskrytě nám vybarvuje, jak by byla ráda zmizela z povrchu zemského a našla klid. Jenže otce už nebaví koukat se, jak se jeho dcera ničí a proto ji pošle do nápravného zařízení. Ale uteče. 

 A po svém útěku nachází Sama. Upíra, který se do ní zamiloval. Do dívky, které je jedno, kolik jí z těla vyteče krve. Sebepoškozování a upír dohromady? Zajímavé a nebezpečné! Ale jak už jsem říkala, Klasudii je jedno, jestli zemře, takže co by se tady řešilo?
Ale nebylo by to ono, kdyby se na scéně neobjevil nějaký ten záporák. A ten se objeví v Samovo bratrovi. A ten udělá pro svůj cíl cokoliv.



Jenže je tu ještě něco, co nikdo kromě Klaudie, nečekal. Co Sama dočista překvapí. Koho si nakonec Klaudie vybere? A jak to dopadne s její vadou? 

 Popravdě tato kniha byla taková... zvláštní. Nechci říct ošklivá, ale jiná. Mě třeba nesedla, ale jiným se může líbit. Klaudie je jako osoba, nesmírně komplikovaná a někdy až sobecká. Jen místy jsem se s ní sžila, ale to se stávalo opravdu jen místy. 

 Ke konci knihy mi bylo Sama opravdu líto. Toho kluka jsem si celkem oblíbila. Udělal by pro Klaudii první poslední... ale mezi nenávistí a láskou je tenká linie...
První co mě na této knize zaujalo byla obálka.  Je moc hezká a už jsem ji viděla i na nějakém tom blogu, tak jsem si řekla proč ne? Jenže pak jsem začala číst a bylo divné, když se Klaudie vyjadřovala sprostě a nespisovně. Abych pravdu řekla, nemusím knihy kde je spisovná čeština povinná, ale tady to bylo nějak moc. 
Jsem ráda, že jsem si tu knihu přečetla. Emoce jsou na každé stránce hmatatelné a docela dobře napsané, ale... neumím si o knize udělat celkový obrázek.


                            ☺☺/☺☺☺☺☺

 

2 komentáře:

  1. Když mají upíři v Americe, proč by se nějaký ten upírek nemohl najít i u nás? :D :D Je to už déle co jsem tuhle knížku četla a mě se docela líbila. Nejvíc se mi líbily ty poslední stránky z pohledu Sama. Ty se opravdu povedli.

    OdpovědětVymazat
  2. Já vím, že jo, ale bylo prostě zvláštní, když se mluvilo o upírech a najednou tam byla Praha a o Karlvův most :D Myslím, že Sam byl na knížce nejlepší

    OdpovědětVymazat