sobota 9. července 2011

Review - Zavržený

Zavržený




Původní název - Hush Hush
Autor - Becca Fitzpatrick
Rok vydání - 2010
Počet stran - 368
Nakladatelství - Egmont







Anotace -
Posvátná přísaha, zavržený anděl a zakázaná láska. Nora Greyová je svědomitá, chytrá a rozhodně nemá ráda riziko. Jenže se zamiluje do Patche a to je její první chyba. Patchova minulost je totiž všechno, jen ne nevinná. A nejlepší, co kdy udělal, bylo, že se zamiloval do Nory.

Seznámili se na hodině biologie  Nora chce jediné - držet se od něj co nejdál. Jenže jak se zdá, Patch je vždy o dva kroky napřed. Dívka na sobě cítí jeho pohled, i když Patch není na blízku. Cítí jeho přítomnost, i když je v pokoji sama. A když své okouzlení nedokáže déle tajit, vyjde najevo, kdo Patch ve skutečnosti je a proč ji vyhledal. A za všemi otázkami, které se dotýkají jeho minulosti, si Nora a Patch mohou navzájem položit jen jedinou: "Jak hluboko dokážeš padnout?"

Příběh- 
 Je zasazený do života jedné obyčejné ( kdy by to čekal ) holky Nory. Žije se svou matkou na odlehlejším místě a užívá si života. Bez kluků. Nijak moc se o kluky nezajímá do té chvíli, kdy učitel Coach zavede nový pořádek a na místo její kamarádky se u Nory objeví záhadný Patch. ( zajímavé jméno, já mám takovou značku penálu ;)) A ejhle. O kluky je rázem zájem. 

Nechci knihu odsuzovat. Je to dobrá kniha. I když mě dostalo, že se  hlavní postavy seznámí na hodině biologie. Slovní hříčky jsou v knize zábavné a hodně je pozvedne Nořina kamarádka Vee. Mezi Patchem a Norou to jiskří hned od začátku a i když si to Nora nechce přiznat, Patch si ji získal. Ale co má za luben? A kdo skutečně je?


Příběh se zamotá, když  se děvčata seznámí s Elliotem a Julesem  Jdou spolu do přístavu a baví se, možná by Elliot mohl být něco víc, ale to už Nora zjišťuje, kdo je doopravdy zač. 

 Láska? 

 Láska mezi Patchem a Norou je hezká. Taková škádlivá a zakázaná. Ale co předcházelo lásce? Uhm...počkat, už vím. Patch chtěl Noru obětovat, aby si splnil jeho sen a mohl se proměnit v člověka. Jenže to se samozřejmě nestalo. Ba co víc. Skončí to opačně. Nora se sama nabídne, ale Patch její dar nepřijme a díky tomu se promění v Anděla strážného. 




Hodnocení -
I když to bylo další zpracování na Twilight, tak se mi kniha opravdu líbila  a přečetla jsem rovnou druhý díl s názvem Crescendo. Patch sice neříká Noře každou chvíli, že je důvodem jeho existence, ale jeho činy mluví za vše. Konec knihy se mi líbil, i když sem zprvu nevěřila, co by tam chtěla k jejich vztahu ještě dodat v druhém díle. Tak je od sebe odtrhla, jako v Novém měsíci. Ale co, už dost srovnávání!

☺☺☺/☺☺☺☺☺


2 komentáře:

  1. mám ju objednanú akurát, tak som na ňu zvedavá.. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Doufám, že se bude líbit ale pak se ti určo bude líbit crescendo ;)

    OdpovědětVymazat