pondělí 25. července 2011

Review - Nástroje smrti - Město z popela




Název - Město z popela, Nástroje smrti
Autor - Cassandra Clare
Díl - 2.
Rok vydání - 2010
Počat stran - 400
Nakladatelství - Mladá fronta









Anotace-
Clary Frayová si toužebně přeje, aby se její život zase vrátil do normálních kolejí. Ale co je vlastně normální, když jste lovec stínů, zabíjíte démony, vaše matka je v kómatu způsobeném kouzlem a vy najednou vidíte vlkodlaky, upíry a víly? Kdyby se Clary obrátila ke světu lovců stínů zády, mohla by trávit víc času se svým nejlepším kamarádem Simonem, ze kterého se postupně stává něco víc než jen kamarád. Lovci stínů ji však nehodlají nechat odejít, obzvláště její pohledný, avšak nesnesitelný znovunalezený bratr Jace. Navíc jediný způsob, jak by mohla Clary pomoci své matce, je najít Valentýna, ničemného a nejspíš šíleného lovce stínů, který je zároveň jejím otcem.

V druhém díle napínavé trilogie autorka vtáhne čtenáře zpět do temných spárů newyorského podsvěta, kde láska vždy znamená nebezpečí a moc s sebou přináší smrtonosné pokušení.

 Reakce po dočtení - Sakra, musím sehnat třetí díl!!!

  Po prvním díle jsem skočila do knihovny a přečetla s chutí díl druhý. Nepřekvapilo mě, že kniha byla dobrá, jako ta první. Smála jsem se hláškám, tam kde jsem se měla strachovat jsem měla nervy na dranc a tam kde to mělo být romantické, tak tam to bylo. Vše bylo, tak jak má.

 
 Malé opakování - 
v předešlém příběhu, jsme všechno poznávali. Hlavní postavy, hlavního zloducha, hlavní problém, místa dění, ...
Spoiler - A samozřejmě jsme se dozvěděli hlavní problém, který bránil ve vztahu hlavní dvojici. Jelikož ten, že Jace je bratrem Clary.  A že Valentýn se zmocnil Poháru smrti. 


  Už od začátku sedíte na horské dráze a jedete velkou jízdu. Díky hořejšímu poznatku, jsoun Jace a Clary ve velmi zvláštních situacích a ani jeden si neví rady se svými city. Samozřejmě nesmíme zapomenout na Valentýna, který se jen tak nenechá zviklat a jde si tvrdě za svým.

 Je ukradený druhý Nástroj smrti - Meč duší

V druhém díle je vše co v prvním. Je zde vše dobře popsáno a příběhy, které se v jiném podání vyskytují i v normálním životě. Nemůžete mít kluka, kterého chcete? Zkoušíte štěstí někde jinde, například u Simona.? Nečetli jste někde, že bratr šikanoval svoji sestru? Může to být třeba nová vlkodlačí postava Maya. 


Vztahy -
Celou knihou nás provází hezké napětí, jestli se Clary s Jacem dají do kupy nebo ne a nebo jestli se objeví něco, cokoliv, co by jim značně ulehčilo život. 
Také se nám otevírají různé záhady s experimenty, ale od toho rychle pryč. Vztah nevztah Clary a Jace není těžký jen pro ně, nýbrž i pro Simona, který  tím vším také prochází. A stane se s ním něco, co už nikdy nebude moc vzít zpátky. Něco, o čem si před chvílí myslel, že to je jen hloupá pohádka. Ale neřeší se tu vztah jen Jace, Simona a Clary. Zapomněli jsme na Aleka a Krasomila. Co se stane s nimi?


  
Láska znamená ničit!

Hodnocení -
Kniha je ve stejném duchu jako ta první. Zabíjí se tu, ukazují se démoni, zmatky v minulosti a  v přítomnosti či v budoucnosti? O tom ani radši nemluvím. Kniha je nabitá hezkými hláškami a emocemi. Ke konci dílu se nám otevře cesta k záchraně matky Clary. A já opět nemůžu dát jinak než - 

 ☺☺☺☺☺/☺☺☺☺☺

 Och a abych nezapomněla. Co na ně říkáte? Filmový představitelé  - > 
Jamie Campbell ( Jace) and Lily Collins ( Clary)


Žádné komentáře:

Okomentovat