pondělí 30. května 2011

Reviews

Review - Odstíny života 





Autor - Lucie Adamová
Datum vydání -  13.4. 2011
Počet stran - 360
Nakladatelství - XYZ







Anotace
Alexandrina Avitalová se za života nijak nelišila od vrstevníků. Když je v den svých devatenáctých narozenin chladnokrevně zavražděna, nikdo nemůže tušit, že smrt se stane začátkem její nové cesty. Tři roky poté, co byla pohřbena a oplakána rodinou a přáteli, se probouzí znovu k „životu“. Je uvedena do světa magie a ďábelských stvoření. Alex musí zapomenout na svůj předchozí život, aby mohla zaujmout pozici neohrožené bojovnice se silami temnot. Podle dávného Proroctví je právě ona jedinou vyvolenou, Spasitelkou, která má rozhodnout odvěkou bitvu mezi dobrem a zlem… 



                    Proč jsem si knihu koupila???

Těšila jsem se na ni od té doby, co Syki zveřejnila zprávu, že česká autorka se chystá vydat Fantasy. Pak už jsem jen četla samé pozitivní hodnocení, takže bylo rozhodnuto. 
V knihkupectví - Jen co jsem do něj vešla a spatřila velikost a líbivost obálky, bylo jasno ;) 




Příběh
Příběh Alex je od začátku pekelně zapletený. Žije si klidný lidský život - baví se s přáteli, má přítele, rodinu a pak nic. Je chladnokrevně zastřelena. Ale jak praví podnadpis knihy - Smrt je jenom začátek.


  Je uvedena opět do živého světa, ale něco za něco. Bohové ji vzkřísili, ale nyní musí pomáhat dobru získat náskok před zlem a to tím, že zabije ďábla. ( Myslím, že autorka si chce nechat větší informace o tomto dalším dobrodružství do případného druhého dílu) Je zvána Spasitelkou, ale Alex dává jasně najevo, že jí to není po chuti. 



Je v tom háček... 


 O zástupy mužského pohlaví nebude nouze. Každý si to přijde na své. I Alex. Začne ji přitahovat modrooký Gabe, který patří ke skupině lovců. Lovci zabíjejí stoupence zla, tak jako Alex, ale ta má navíc i jiný úkol, o kterém se nikdo nesmí dozvědět. A tady se nám ukazuje problém, proč vlastně nemůžou být dvě zamilované osoby spolu. Gabe má dar - Nazírání. To znamená, že když se někoho pořádně dotkne může se podívat dané osobě do mysli. A Alex myslím víc než na pouhé dotyky. Jenže bohové naší hrdince pohrozí, že jestli se někdo jiný dozví, co je Alex zač, tak Gabea zabijí. A to nemůže dopustit....


Knihou nás doprovází mnoho bojů, které jsou výborně popsány. Přiznávám, že mě během nich mrazilo, ale neodradilo mě to a četla jsem dál. Hlavní boj je boj o své životy, kdy zvrácený vlkodlak Ewan zajal Alexiny přátelé. Co myslíte, zachrání se?

Hodnocení 
Kniha se mi opravdu líbila. Samozřejmě na dnešním trhu je velice těžké přijít s něčím originálním, ale myslím, že se to spisovatelce docela povedlo. 
Alex to nemá lehké, ač se zdá, že když je muži žádaná, božská bojovnice nebo královna cynického slova .To co by chtěla nejvíce, jí je odepřeno a to co musí dělat jí je nuceno.
Knize dávám 4 a to jen a pouze proto, že se se mi charakteristiky Nicka, Matta ( Wow) a Gabea někdy slily v jednu osobu. 

                                                                             
          ☺☺☺☺/☺☺☺☺☺

                                       

Žádné komentáře:

Okomentovat