středa 6. května 2015

Pečení - Skořicové sušenky

Abych pravdu řekla, neumím ani vařit ani péct, jsem takové kuchyňské poleno :D Ale kamarádka mi doporučila extra lehký recept na skořicové sušenky, tak proč ne :)

Napřed si tedy připravíme vše potřebné - 
200g změklého másla 
300g krupicového cukru
+ minimálně 2 lžíce na promíchání se skořicí 
 1 sáček vanilkového cukru 
2 vejce
360g hladké mouky 
3 lžičky kypřícího prášku, ale když tam hodíte celý, nic se nestane :) 
špetka soli 
2 lžíce mleté skořice na obalování, ale je jí potřeba více, tak dodejte podle chuti 
 
 
Postup
Předehřejeme si troubu na 200 stupňů a plech vyložíme papírem. Vyšleháme do pěny máslo s krupicovým i vanilkovým cukrem a vejci. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a trochu soli.Zbývající dvě lžíce cukru promícháme se skořicí. Z těsta ( je to opravdová patlanice) vytvarujeme malé kuličky a ty pak obalujeme ve skořicovém cukru. Pokládáme je v dostatečných rozestupech a pečeme je 8-10 minut. Měly by zpevnit, ale neměly by být úplně ztvrdlé. Sušenky ihned po vytažení z trouby stáhneme z plechu a necháme chvíli vychladnout.

A tady máme výsledek :) Opravdu se jedná o velice lehké sušenky, takže jestli nejste tak zdatní v kuchyni jako já, tohle je jasná volba. Trochu mi připomínají chutí americké sušenky, které děti dávají Santa Clausovi se skleničkou mléka. Jsou dobré, ale toho množství! Až je budu dělat příště, tak určitě z poloviční dávky, takový tác by nakrmil stádo volů :D

2 komentáře:

  1. Byly moc dobrý, doufám, že je zase upečeš :))

    http://lifewithveronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat