pátek 1. května 2015

Knihy za duben

Pekáč buchet - Kateřina Petrusová
Překvapivě dobré čtení. S docela již známou autorkou jsem neměla ještě možnost se knižně seznámit, takže tohle byla od ní moje prvotina a jsem s tím velice spokojená. Vy ji můžete znát z knih jako je Nebezpečná láska. Klára je spokojená se svojí prací degustátorky a vlastně celý její život je, jak by se dalo říct, uhlazený. To se ale změní, když se seznámí s horolezcem po zamrzlých vodopádech, se sexy Matoušem Kopřivou. 
 - Užívala jsem si myšlenkové pochody hlavní hrdinky, byly záživné a člověk se u toho pobavil. Hezké bylo i zakončení knihy, které se autorka snažila udělat zajímavé překvapivé a rozhodně se jí to povedlo. Doporučuji k zasluněným dnům + mějte po ruce něco sladkého, po této knize určitě budete mít na něco takového chuť :) 

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku. 



Nástroje smrti 4 : Město padlých andělů - Cassandra Clare
Vše se zná být skvělé. Valentýnova hrozba je zažehnána, vládne mír... ale ne v Jaceově hlavě. Není v pořádku a odmítá pomoct ostatních. Simona dohání hrozba Kainova znamení a bere sebou i velké nebezpečí... plus jeho milostný život... prostě katastrofa! Otázkou je, jestli se jim podaří přijít původce na  všech těchto problémů, než někdo přijde k úhoně... Čtvrtý díl navazuje už tak na ukončenou sérii, ale co se týče návaznosti tak klobouk dolů autorce, že se jí podařilo sebrat tolik potřebných detailů a informací pro další tři knihy.
- Někteří z vás možná vědí, že tato série je pro mě obří srdcovka a nedám na ni dopustit. Stále jsem ale upřímně zvědavá, co si Clare připraví do dalších dvou knih, i když tato kniha skončila k zbláznění napínavě :D




Temná akademie : Ztracení - Gabriella Poole
Poslední díl krásně rozjeté série. Po o něco slabší třetím dílu, jsem se bála, jak tato nadějná série vůbec dopadne, ale autorka mě nezklamala. Povedlo se jí sérii dotáhnout do úspěšného konce.  Darkova akademie se pro letošní rok přestěhovala do slunné Keni. Vše by bylo skvělé, kdyby Ranjit nezmizel z povrchu zemského a neobjevili se dávní nepřátelé, kteří rozhodně nezamýšlejí se kochat nádhernou krajinou safari. Cassie opět musí projevit svoji duchaplnost a odvahu... jinak může někdo přijít o život.  
- Trochu mě mrzí, že si autorka nedala více práce s rozvedením světa duchů. Přece to jen je velice zajímavý a originální námět! Co knize vyčtu je mnoho informací. Některé se překrývaly a vznikl z toho mnoho akce na málo stránek. Ale i když jsem knize vyčetla pár mínusů, stále je tato série přečtení hodná :)

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.


Spící tajemství - Melissa De La Cruz
Stále příběh tří dívek, stále tři dějové linie. Možná díky tomu je tato knižní série tak neobyčejná. Naskýtá se nám pohled na naprosto tři rozdílné a neobyčejné dívky. Takže se nestane, že bychom si postavu se kterou se sžijeme, nenašli. Mimi se po incidentu z předešlého dílu Odhalení rozhodla pomáhat Venatorům a jela hledat Jordan, Strážkyni. Bliss má dočista jiné problémy. Když se dozvěděla kdo ve skutečnosti je, celé její vědomí se ztratilo a nahradilo ho úplně něčí jiné... temné. A Schuyler je stíhaná za vraždy, které se staly v Riu. Utíká napříč celým světem, ale stejně ač či onak, bude se svému problému postavit čelem a s nimi i Jackovi Forceovi.
- Opět skvělé čtení, kdy se čtenář stále dovídá nové věci, ale objevují se i otázky nové. O to horší je vědět, že u nás v ČR je vydaný už jenom pátý díl, další dva se rozhodlo nakladatelství BB/art nedovydat.





Žádné komentáře:

Okomentovat