čtvrtek 4. dubna 2013

Review - MH, Příšerná parta je zpět

 


 Název - Příšerná parta je zpět, Monster High
 Autor - Lisi Harrison 
 Díl - 4. 
 Rok vydání - 2013
 Počet stran - 251
 Nakladatelství - CooBoo










Anotace -
SOVáci jsou volní a Drakulaura s pýchou cení svoje tesáky. Ale její táta, slovutný pan D., ji poctí návštěvou a pak jde všechno z kopce. Ale Lala se nehodlá vzdát, a tak když se dozví o fantastické soutěži, ve které vítězná škola získá špičákovou šanci v mezinárodní kampani, rozhodne se do toho pořádně zakousnout. Z obyčejné šarvátky otec versus dcera se vyvine bitva o Salem a všechny studenty. SOVáky i normáky. A jak to dopadne? Přečtěte si to!

Reakce po dočtení - Asi jsem čekala opravdu nějakou bitvu ... 

Vše v co Frankie Steinová doufala se splnilo. SOVáci ( Sabotéři obvyklých vlastností ) nyní odhalili svojí totožnost světu. Příšery a lidé navštěvují stejnou školu a novinka, že po světě chodí filmové postavy s některých může udělat i VIP.

V poslední knize o příšerách popsaných z rukou Lisi Harrisonové se můžeme dozvědět, jak bude žít dál taková dívka jako je Melody, která pravdu nalezla až tak pozdě. Stále se učí se svým hlasem pracovat ... a když se jí naskytne možnost, aby mohla používat svůj hlas, bavit se a při tom nikomu neublížit, chytne se jí a neohlíží se na nic a nikoho... ani na svého kluka Jacksona. Ale celá škola se točí okolo soutěže, kterou pro školu zařídila Lala. Tedy výběrové řízení pro spolupráci s obuví Brigitte Pére a Sue Sports Apparel, kteří přicházejí na trh s revoluční obuví, ve které se skrývá krása a sportovní využití. 

A dvojice, kterou vyberou z celého světa se stane novými tvářemi této kampaně. Ale už jen na Merston high se neví, kdo bude roli kandidátů na dvojici pro kampaň zastupovat. Bude to snad Frankie a Brett? Cleo a Deuce? Nebo Heat a Haylee? Mezi dvojicemi ( hlavně tedy mezi dívkami ) se strhne obrovská rivalita. Ale co když vytoužená výhra nebude přesně to, po čem dívky snily? 

Knihou nás provází Frankie, chvílemi i Billy, Melody ale hlavní hrdinkou knihy je Lala. Nahlížíme do jejího světa, kde se předpokládá, že bude pít krev a děsit lidi. Lala je ale praví opak, je společenská, nesnáší pohled na krev nebo maso a miluje zvířata. 

Knížka je konečným dílem této série. Myslím, že se to autorce docela podařilo zakončit, ale kdybych byla nějaká ta vrtošivá kritička, tak bych si samozřejmě několik těch chybek všimla. Je vidět, že je to opravdu lehčí čtení a je zaměřeno na ty mladší čtenáře. Přeci... kdyby jste někdy psali do světové firmy na sportovní obuv, použili byste větu jako ... má čtyři páry bot, tři s těmi věcmi na podrážce, aby neuklouzl ... vážně, s těmi věcmi?! Nebo bych použila do takového dopisu LOL ? Právě tady je vidět ještě jednoduchost, která mi někdy v příběhu opravdu vadila. 

I když je ale Monster high lehké čtení se zaměřením pro mladší čtenáře, tak je to hezký příběh. Nesmíte od  něj očekávat všelijaké spletence akcí nebo bůhvíjaké problémy postav a knížky máte pro zábavu přečtené během chvilky.

☺☺☺ a půl / ☺☺☺☺☺

1 komentář:

  1. Jednou jsem měla první díl doma půjčený... Nějak jsem se k němu nedostala. :D

    OdpovědětVymazat