pátek 15. února 2013

Rc review - Říše temnot : Prokleté sestry

Největší obrázek výrobku Říše temnot – Prokleté sestry



 Název - Prokleté sestry, Říše temnot
 Autor - L. J. Smith
 Díl - 2.
 Rok vydání v ČR - 2012
 Rok vydání ve světě - 1996
 Počet stran - 246
 Překlad - Milena Hordinová
 Nakladatelství - Fragment





 Anotace -
Tři sestry už nebaví život upírek a rozhodnou se pro útěk. Chtějí žít stejně jako jejich teta a živit se pouze zvířecí krví. Za porušení přísných zákonů je však čeká trest, který chce vykonat jejich bratr Ash. Ve chvíli, kdy se jedna ze sester zamiluje do obyčejného chlapce a Ash do obyčejné dívky, není pro nikoho cesty zpět. Říše temnot má svá pevně stanovená pravidla, a kdo je nedodrží, bude za to pykat. Proč musela zemřít teta upířích sourozenců? Mají šanci odhalit pravdu a zachránit si tak život?


Proč jsem si chtěla tuto knihu přečíst?
 Nemám ráda nedokončené série a neviděla jsem důvod v téhle nepokračovat. Série od L. J. Smith jsou skvělými oddechovkami a Říše temnost se mi zatím zamlouvá.

Příběh aneb co se tady vlastně děje
2920131744173_largeTři upírské sestry - Poštolka, Jeřabina a Nefrit utíkají ze svého domova, kde jsou přísně stavěné pravidla ohledně chování a postavení. Jdou za svou tetou Opal, která prý poklidně žije v malém městečku a krmí se zvířecí krví. Jenže příjezd sester není vůbec takový, jaký by si představovaly. Tetička je mrtvá.  Někdo ji zabil. Když se ji sestry snaží pohřbít netuší, že nedaleko je dívka s dalekohledem na hvězdy, se kterým viděla jak sestry pohřbívají tělo. Mary - Lynnette je zhrozená. Zabily nově příchozí starou dobrou paní Burdockovou, které pomáhala v domácnosti? Mary - Lynnette to nedá spát a společně s bratrem Markem se dají do hledání pravdy. Všechno však zkříží spříznění duší, které proběhne s Markem a Nefrit a mezi Mary - Lynnette a dalším nově příchozím, který by měl odvést domů sestry ... Ashem. Jenže, kdo ve skutečnosti zabil tetu Opal? A kdo zabil kozu nebo koně s černým kosatcem?


Postavy
531679_4286496640685_664089465_n_largeMary - Lynnette snad nikdo nerozumí. Od mala se chodí dívat na hvězdy a sama se učí o astrologii, jenže nikdy její nadšení nesdílí. Někdy její bratr nebo možná ten samotářský Jeremy, ale jinak nikdo. Je velice zvědavá a tvrdohlavá postava. Co si zamane, to většinou uskuteční. Poštolka je nejdivočejší ze sester, pravý opak Jeřabiny, která je nejmírnější a snaží se všechny rozepře uklidnit. Nefrit je zlatý střed. Mark je plachý samotář kvůli nemoci, kterou v dětství prodělal a doteď ho poznamenala, ale s Nefrit se cítí sám sebou jako už dlouhou dobu ne. Ash je pravý voják, dodržuje pravidla a ještě se dokáže tím bavit. Jenže teď se mu postaví do cesty něco, s čím se už hodně dlouho nemusel vypořádávat. I tak se snaží ale zachovávat si chladnou hlavu a sebejistou masku na tváři.

Co si o knize myslím
Tumblr_mi293krgku1qhblc0o1_500_largeS anotací na knize jsem se ihned dozvěděla, že se už děj nebude točit okolo Jamese a Poppy. Byla jsem ráda, že autorka napsala nový příběh s postavami, které už malinko známe z předešlého dílu. Je pravda, že první díl měl prostor pro pokračování, ale autorka se rozhodla nám dopřát takový konec, který si sami domyslíme. ,,Druhý,, díl se mi zdál o dost lepší. Autorka se zaměřila i na okolí a ne jen na samu hlavní hrdinku a bláznivou lásku. Ale nebojte, romantické duše, ta se tady také objeví ;) V Prokletých sestrách bylo i více akce a napětí a přibylo i více pohledů postav, takže se můžeme plně ponořit do čtení. Knihu jsem měla přečtenou během chvíle, je to dobrá oddechovka ;)


  

Tímto bych chtěla velice poděkovat nakladatelství Fragment za zaslání recenzního výtisku. 

2 komentáře:

  1. Mne sa kniha tiež páčila, viac ako 1tka 8) Malo to dobrý príbeh, človek sa nenudil 8)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě taky, sympatičtější postavy a lepší příběh ;)

    OdpovědětVymazat