pátek 11. ledna 2013

Review - Kill me Kiss me




Název - Kill me Kiss me ( K2 ) 
Autor - Lee Young-Yuu
Díl - 1.
Rok vydání - 2008
Počet stran - 173
Nakladatelství - Egmont





Anotace - 
 Příběh populární korejské manwhy Kill Me, Kiss Me, známé pod zkratkou K2, vychází z oblíbené zápletky asijského komiksu – záměny identit mezi lidmi různého pohlaví.
Hlavní hrdinka, samostatná a odvážná Tae, si na jeden týden vymění totožnost se svým bratrancem Yung-Wooem, aby mohla studovat na stejné škole jako její platonická láska. Život na jiné škole pod cizím jménem však přináší nejen spoustu vtipných nedorozumění, ale od začátku i ostré střety s členem místního gangu, nekonformním a charizmatickým Ga-Woonem. Ten si totiž řeší nevyřízené účty s domnělým Yung-Wooem, Tainým bratrancem. Tae se však nevzdá a v kůži svého bratrance bojuje nejen za něj, ale i za možnost svůj původní plán dokončit… Jenže kdo může dopředu tušit, kde pravou lásku nakonec najde?

Reakce po dočtení -  Roztomilé!

Tumblr_m6908otj271qez43mo1_500_largeTae-Yeon chodí na dívčí školu. Je tak oblíbená, že dostává od kamarádek dobroty jen aby zůstali v její přízni. Není to dlouho, co se v časopise objevil kluk jménem Kun. Je to mladý model, který chodí s jejím bratrancem Jung-Wooem do školy. Tae-Yeon Kuna tak zbožňuje, že se rozhodla proměnit si s Jung-Wooem na nějaký čas místo. Jsou si totiž tak podobní, že si stačí prohodit si jen oblečení a nikdo nic nepozná. 


Ale na Jung-Wooově škole je ale všechno strašně složité. Hlavními tématy jsou rvačky a gangy. A Jung-Woo má pro smůlu Tae-Yeon s někým nevyřízené účty ... třeba takový nebezpečný Ga-Woon! S Kunem jsou to největší leadeři na škole. Je skutečně Kun tím, kdo získal srdce Tae-Yeon? 

Byl to opravdu skvělý oddech. Manwhu máte za chvilinku přečtenou a pokud je to dobrá manwha, tak se u ní pobavíte, odpočinete si, zalíbí se vám kreslené postavy a pohltí vás příběh. Tohle všechno jsem našla v této manze. Nejoblíbenější postavou se pro mě stal Ga-Woon. Tvrdý jako ocel, ale srdce ze zlata. 

Je škoda, že další díly už nejsou o Tae-Yeon, ale o jejím bratranci. V prvním dílu se nedozvíme, co dělal on, když byl v dívčí škole ... ale řeknu vám, ty jména mi ze začátku dala zabrat :D


☺☺☺☺☺/☺☺☺☺☺

3 komentáře:

  1. Mangu jsem ještě nikdy nečetla ale tahle vypadá dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle není manga, ale manwha ;) Japonské = manga, korejské = manwha.

    OdpovědětVymazat
  3. JuliaR - Tahle se povedla, mohla bys ji zkusit ;)

    Emily.L - Omlouvám se, už to jdu napravit a děkuju za upozornění ;)

    OdpovědětVymazat