pondělí 1. října 2012

Věty mého srdce - 11

Cílem tohoto pondělního meme je, abych ukázala jaký kousek z knihy mě zaujal a proč. Toto meme pořádá  Knižního útočiště   
 
 
 Percy Jackson, 
Poslední z bohů
 
Rick Riordan 
 
 Jmenuji se Percy Jackson… Blíží se mé šestnácté narozeniny. V Táboře polokrevných však nechystáme oslavy, nýbrž výpravu do války. A místo blahopřání jsem si vyslechl dávné temné proroctví, které mi všichni tak dlouho tajili. Bitva, která může znamenat konec světa, začne docela nevinně, když mi přistane na kapotě auta bájný kůň Pegas… Ukáže se konečně, kdo stojí na straně dobra a kdo se přidal k vládci temnot? Kdo válku nepřežije a kdo z ní vyjde jako hrdina? Zápas o zachování civilizace začíná! 


Věta mého srdce
Kamarádi na vřehu čekali, až se vynoříme, jenže - když jsi syn Poseidóna, nemusíš pospíchat. 

A proč? 
Tato série je opravdu jedna z mých nejoblíbenějších a poslední díl Percyho Jacksona mi dal za pravdu. Užila jsem si to se vším všudy a tato věta je jakoby mojí osobní tečkou na závěr ;)

3 komentáře:

  1. U Percyho jsem skončila u prvního dílu, ani nevím proč. Kolem mě je tolik nadšených recenzí, že se do něj zase budu muset pustit.

    OdpovědětVymazat
  2. Pro čtenáře, který začíná s Percym už v pokročilejším věku,se může zdát kniha opravdu dětská a je tomu poupravený i děj. Já sama jsem pokračovala v sérii percyho (po prvním dílu) asi až za třičtvrtě roku ;) Ale jsem moc ráda, že jsem se do toho dala , vtipné hlášky, mytologie a akce je pak na každé stránce ;) ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna dneska jsem dostala hroznou chuť dočíst celou tuhle sérii. Skončila jsem 2. dílem a myslím, že je to škoda. Je to sice pro mladší čtenáře, ale je to vtipné a svěží čtení, takže tomu ještě dám šanci :)

    Mimochodem, je super vidět, že se tohoto meme ještě někdo účastní, když ani já sama nejsem schopná to pravidelně dodržovat - díky ;)

    OdpovědětVymazat